​«Арсенал ідей» від Кіровоградського обласного художнього музею

11.06.15, 18:00

На початку травня у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», - відбулася презентація, на якій наукові співробітники закладу Олени Степанок і Тетяна Костенко розповіли про свою участь в інтерактивному освітньому фестивалі для дітей та підлітків «Арсенал ідей».

Цей фестиваль мав місце у «Мистецькому Арсеналі» у місті Київ. Пізніше, знову ж таки у столиці, на фестивалі «Арсенал ідей» відбулася музейна програма «Простір музеїв», в якій приймали участь представники музейної спільноти зі всієї України.

Тоді на території Мистецького Арсеналу було представлено і стенд Кіровоградського обласного художнього музею та картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна». На стенді була виставка друкованої продукції про діяльність музею і галереї, кіровоградці роздавали інформаційні та рекламні матеріали, буклети, листівки.

Але найбільшу зацікавленість, насамперед у дитячої аудиторії, викликали інтерактивні майстер-класи. Ці заняття не тільки давали дітям можливість проявити свою активність, а й розкривали зміст експозиційної та культурно – просвітницької роботи музею!

Наприклад, за столом «велетнем» кіровоградці провели майстер-класи по виготовленню виробів із солоного тіста «Віконце у суворий стиль» - виготовлення рамочок з солоного тіста до репродукцій робіт відомого художника-земляка Петра Оссовського. Окрім солоного тіста всі охочі брали участь і у майстер-класах по виготовленню виробів із тканини, а саме ляльки-квіточки, цей майстер-клас користується великим попитом і його найчастіше замовляють вихователі, методисти, класні керівники дошкільних та навчальних закладів Кіровоградщини. До інновації активно долучались як діти так і дорослі, які разом поринали у творчість, залюбки згадуючи дитинство.

Працівники музею з великим бажанням продемонстрували свої напрацювання, намагаючись передати учасникам програми позитивні емоції, зарядити натхненням, надати можливість, особливо, малечі отримати радість від власної творчості та поділитися новими враженнями.

Кожен учасник майстер-класу мав можливість забрати свій виріб собі на згадку. Тож співробітники обласного художнього музею запрошують усіх бажаючих активно брати участь у різноманітних програмах та майстер-класах з «арсеналу ідей», що проходитимуть і надалі вже в стінах музею!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!