Кращі математики Європи отримали нагороди від «Київстар»

21.07.15, 18:00

Національний мобільний оператор «Київстар» в рамках соціальної ініціативи з підтримки освіти в Україні привітав учнів харківського та київського ліцеїв, які здобули чимало нагород на International Mathematical Olympiad’2015 та в командному заліку стали першими у Європі. Шестеро талановитих ліцеїстів отримали в подарунок від президента компанії сучасні планшети із 3G-інтернетом.

Із 4 по 16 липня 2015 року у Таїланді проходила 56-та Міжнародна математична олімпіада (International Mathematical Olympiad’2015), у якій взяли участь та здобули призові місця шестеро ліцеїстів з Києва та Харкова. Під керівництвом team-leader’а української міжнародної команди з математики, доктора фізико-математичних наук та професора Богдана Рубльова, а також кандидата фізико-математичних наук, асистента Факультету кібернетики КНУ імені Тараса Шевченка Андрія Анікушина, українські школярі посіли на олімпіаді одинадцяте місце у командному заліку, виборовши 2 золоті, 3 срібних та одну бронзову медаль.

Самі змагання проходили у 3 тури, кожен з яких тривав 4,5 години та складався з 3 математичних задач. «Золото» привезли додому учениця 11 класу Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер» Наталія Хотянцева та учень 11 класу Харківського фізико-математичного ліцею №27 Денис Смірнов. Срібні медалі здобули учениця 11 класу Харківського фізико-математичного ліцею Софія Дубова, учениця 11 класу Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер» Анастасія Альохіна та наймолодший з учасників – учень 9 класу київської гімназії «Академія» Антон Тригуб. Єдина «бронза» дісталася учню 11 класу Харківського фізико-математичного ліцею №27 Во Динь Тхань Фонгу.

Президент компанії «Київстар» Петро Чернишов зустрівся із переможцями олімпіади, які повернулися із Таїланду, та вручив найкращим юним математикам Європи сучасні планшети із 3G-інтернетом від «Київстар». Всього на підготовку команди компанія виділила понад 450 000 гривен, запросивши досвідчених викладачів і сплативши за підготовку ліцеїстів до олімпіади на базі фізико-математичного інтернату, а також забезпечила їх проживання із метою акліматизації перед початком змагань у Таїланді.

«Я розпочинав свою кар’єру викладачем математики, і сьогодні серед моїх колишніх учнів – успішні бізнесмени, вчені та просто гарні люди. Впевнений, у наших школярів чудові перспективи, як у бізнесе, так і в науці, тому що вони розпочинають свій шлях із вагомим багажем знань та безцінним досвідом. Вони вже зараз позитивно впливають на репутацію країни, і в майбутньому, я вірю, зможуть активно займатися розвитком її економіки», – сказав на зустрічі з ліцеїстами президент «Київстар» Петро Чернишов.
Компанія «Київстар» надає підтримку міжнародній математичній команді в рамках соціально-освітньої програми «Зроби свій внесок». Нагадаємо, проект «Зроби свій внесок» орієнтовано на підтримку талановитої молоді – школярів, студентів-програмістів, стартаперів та молодих підприємців, які прагнуть зробити свій внесок у розвиток України. Програма передбачає підтримку українців, які демонструють найкращі результати у точних дисциплінах (природничі науки, технології, включаючи інформаційні, інженерія, робототехніка та математика). «Київстар» також підтримає проведення Математичної літньої школи, що дозволить вже влітку розпочати відбір найталановитіших математиків, яких у 2015-2016 роках готуватимуть до профільної олімпіади найкращі викладачі. Міжнародні математичні олімпіади (IMO) проводяться у світі з 1959 року. Україна бере участь у Міжнародній математичній олімпіаді із 1993 року. За цей час її учасниками стали 138 українських школярів, які вибороли для країни 33 золоті медалі, 53 срібних та 38 бронзових. Українська команда вже була кращою в Європі. Але цього року вдалося стати кращими вдруге поспіль.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!