Прес-клуб запропонує городянам мобільний додаток "Помічник виборця"

13.08.15, 16:00

Цієї осені, як і щоразу під час виборів, Кіровоградський прес-клуб слугуватиме майданчиком для поширення якісної інформації про перебіг кампанії, кандидатів, що змагатимуться за голоси кіровоградців, громадські ініціативи, спрямовані на активізацію виборців та моніторинг порушень. Вже традиційно у день виборів Кіровоградський прес-клуб проводитиме Інформаційний марафон, і цього року захід відбуватиметься у рамках Проекту «Молодь обирає!», який буде здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Олена Кваша, Ольга Гріднєва та Вікторія Талашкевич
Олена Кваша, Ольга Гріднєва та Вікторія Талашкевич
У рамках проекту буде також створено перший в Україні мобільний додаток «Помічник виборця», який можна буде безкоштовно завантажувати на мобільні пристрої. Керівник проекту Ольга Гріднєва розповідає, що мобільний додаток буде створено для пристроїв, що працюють як на базі IOS, так і на базі Android. Він "нагадуватиме" користувачеві, що час піти і перевірити себе у списках, інформуватиме про розташування виборчих дільниць, матиме короткі, але змістовні інформації про виборче законодавство та поради про те, що робити у випадку, наприклад, якщо вас немає у списках. Завантажити додаток у вільний доступ планується на початку жовтня.

- Метою проекту є сприяння проведенню прозорих, вільних та чесних виборів, зокрема через активацію явки виборців, у тому числі підвищення активності молодих виборців, які на "ти" із мобільними пристроями і багато часу проводять у мережі Інтернет. На залучення саме їх до свідомого волевиявлення великою мірою і буде направлено проект,- говорить Ольга Гріднєва.

Для журналістів, медіа-активістів, блогерів та взагалі для всіх, кому це може бути цікаво і корисно, фахівці прес-клубу проведуть у середу 16-го вересня тренінг з питань використання нових медіа та розповсюдження інформації у соціальних мережах під час висвітлення подій місцевих виборів. Також дизайнер Ігор Соломаха готуватиме на основі інформації, зібраної фахівцями прес-клубу, яскраві і змістовні інфографіки, що їх зможуть вільно використовувати всі бажаючі медіа, блогери, НГО та інші учасники виборів. Крім того щотижня керівник прес-клубу Вікторія Талашкевич готуватиме інформаційний бюлетень, що міститиме результати моніторингу порушень виборчого законодавства в інформаційній сфері. Бюлетень щотижня розсилатиметься по електронній базі прес-клубу журналістам, лідерам громадських організацій, політикам і публікуватиметься у соціальних мережах.

Олена Кваша, Ольга Гріднєва та Вікторія Талашкевич
Олена Кваша, Ольга Гріднєва та Вікторія Талашкевич
Ближче до виборів на Кіровоградському Інтернет-телебаченні пройдуть десять дискусій (дебатів) кандидатів та представників партій. Вестиме програми журналіст Олена Кваша, яка під час прес-конференції, присвяченої початку проекту «Молодь обирає!» закликала представників різних політичних партій вже зараз зголошуватися на участь у заходах, оскільки часу лишилося не так багато, і хотілося б максимально повно представити в ефірах політичний спектр регіону. Також вона нагадала, що всі інформаційні сесії, що проходитимуть у день виборів у прес-клубі, буде також транслювати Кіровоградське Інтернет-телебачення.

Нагадуємо, що проект буде здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!