Скрайбінг-фестиваль «Покоління мобільного інтернету»: встигніть взяти участь!

18.09.15, 14:00

На початку літніх канікул національний мобільний оператор Київстар разом із вчителями запросив учнів 5-11 класів взяти участь у всеукраїнському фестивалі скрайбінг-роликів «Покоління мобільного інтернету». Сьогодні за кількістю поданих на конкурс творчих робіт лідирує Дніпропетровськ.

Активні та креативні школярі, які добре знаються на нових технологіях, взялися за дуже цікаву задачу: у форматі скрайбінг-роликів розповісти одноліткам та дорослим про те, для чого нам потрібен швидкісний мобільний інтернет. Роботи учасників фестивалю присвячені тому, як використовувати сучасні мобільні технології, аби професійно зростати, безмежно спілкуватися, пізнавати світ, отримувати міжнародну онлайн-освіту, створювати нові розробки для успіху своєї справи тощо. Прийом робіт на фестиваль завершується 20 вересня, однак вже сьогодні географія проекту досить широка: ролики про сучасні мобільні інновації подали школярі Дніпропетровської, Запорізької, Хмельницької, Київської та Львівської областей.

Найбільша кількість робіт надійшла від учнів Дніпропетровської області, і в День міста Дніпропетровська Київстар вручив пам’ятні подарунки найкреативнішим авторам. «Мені було дуже цікаво малювати цей ролик. Зробила для себе чимало відкриттів – я раніше не знала, що за допомогою мобільного інтернету можна керувати цілим містом. Дуже хочеться вийти до фіналу і перемогти!», – розповіла автор роботи «Smart City» Юлія Кузьменко, учениця 9 класу дніпропетровської спеціалізованої школи № 55 інформаційно-технологічного профілю.

Організатори фестивалю «Покоління мобільного інтернету» – компанія «Київстар», Департамент освіти і науки Запорізької ОДА та Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти – оберуть по 5 кращих робіт у номінаціях «Ручний скрайбінг» та «Онлайн-скрайбінг». До визначення абсолютних переможців зможуть долучитися всі охочі, оскільки 10 роликів-фіналістів будуть опубліковані для відкритого онлайн-голосування на сайті медіа-партнера фестивалю. Також найбільш вподобані ролики можна буде запостити на своїх сторінках у соціальних мережах. 10 школярів та 10 керівників проектів, чиї роботи потраплять до фіналу фестивалю, отримають сучасні смартфони із підключенням до мережі Київстар. Також цінними подарунками від компанії «Київстар» будуть нагороджені 2 школи, які представлять учні-переможці, визначені за результатами голосування у кожній з номінацій. «Сучасні технології дозволяють нашим дітям створювати класні речі нарівні з дорослими. Роботи, які зараз готують на фестиваль школярі по всій Україні, – це позитивний пізнавальний інтернет-контент про те, яку користь приносить людям швидкісний мобільний інтернет. Опановуючи цю тему і нову презентаційну техніку скрайбінг, діти, по-перше, отримують нові знання, а по-друге – вчаться ділитися інформацією з іншими людьми. Окремо хочу подякувати педагогам, які знаходять можливість займатися із дітьми додатково, адже вивчення скрайбінгу не передбачено шкільною програмою», – говорить менеджер зі зв’язків з громадськістю Київстар Алла Лаврентьєва. Детальні умови участі опубліковані на освітньому порталі zw.ciit.zp.ua в розділі Всеукраїнський фестиваль скрайбінгу «Покоління мобільного інтернету». Медіа-партнером фестивалю виступає портал mmr.ua.

Інформаційна довідка для учасників фестивалю: «Скрайбінг» – новітня техніка презентації (від англ. «scribe» – робити ескізи або малюнки). Мова спікера ілюструється «на льоту» малюнками фломастером на білій дошці (або аркуші паперу). В результаті виходить начебто «ефект паралельного проходження», коли ми чуємо та бачимо приблизно одне й те саме, але при цьому графічний ряд фіксується на ключових моментах аудіоряду. «Ручний скрайбінг» – ролик, у якому голос за кадром розповідає про що-небудь, а рука в кадрі малює зображення, яке ілюструє усну розповідь. В такому скрайбінгу використовуються, як правило, аркуші паперу або презентаційна дошка, кольорові олівці, маркери, фломастери, пензлики та фарби, або ж елементи аплікації. «Онлайн-скрайбінг» – презентація створюється за допомогою онлайн-сервісів мережі Інтернет (PowToon, VideoScribe та інші).

Довідка про Київстар Київстар – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються понад 26 млн клієнтів мобільного зв’язку і близько 820 тис. клієнтів фіксованого інтернету. Акціонери Київстар – міжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк. Київстар є провідною компанією телеком-ринку України, лідером за кількістю клієнтів, якістю зв’язку та розвитком нових технологій. Мережа GSM компанії охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських та річкових узбереж. Волоконно-оптична мережа Київстар для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 47 тисяч кілометрів і ємність зовнішніх каналів понад 620 Гбіт/с. Київстар понад 17 років працює в Україні і є найбільшим платником податків, а також одним з найкращих роботодавців і соціально відповідальною компанією. За додатковою інформацією звертайтеся: pr@kyivstar.net www.kyivstar.ua.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!