Кіровоградці вчились розмовляти мовою миру

28.10.15, 14:00

Минулого тижня у Кіровограді відбувся семінар для журналістів та активістів "Суспільний діалог як мова миру", на якому обговорювались питання безконфліктної поведінки, шляхів і способів пошуку спільної мови, а також специфіки роботи журналістів із сенситивними темами, такими як конфлікт (подібно до конфлікту на Сході України) та вимушено переміщені особи.

Найбільше жвавих дискусій викликав блок, презентований Рамі Колемайненом. Рамі є досвідченим тренером та журналістом: він працював у 90 країнах світу, особисто відвідував і висвітлював зони конфліктів, працював і як спостерігач у сфері прав людини.

Учасники охоче обговорювали кейси, на практиці відпрацьовували навички інтерв'ю так, щоб не викликати протесту і захистити почуття та/чи безпеку свого співрозмовника.

Багато уваги було приділено й теоретичному блоку, адже розуміння, чому і як з'являються конфлікти, що і як може вплинути на їх розвиток, також є надзвичайно важливим для обрання моделі поведінки. Особливо це стосується засобів масової інформації в цілому, оскільки позиція журналіста та редактора майже завжди є вікритою для достатньо широкого кола осіб, які до цієї думки прислуховуються.

Семінар відбувся в рамках проекту «Культурний центр. Інтеграція ВПО в соціальне життя КІровоградщини», який вповаджується на території Кіровоградщини НРГО "Турбота" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини через Інститут міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (DVV International) та Інформаційно-дослідницький центр «Інтеграція та розвиток».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!