Наша Кіровоградщина

05.11.15, 18:00

У середу, 4 листопада, у Кіровоградському державному будинку художньої та технічної творчості відбувся інтелектуальний турнір «Наша Кіровоградщина» в рамках партнерського проекту«Культурний центр: інтеграція ВПО в соціальне життя Кіровоградщини». Участь у турнирі брали команди учнівської молоді з навчальних закладів Кіровоградської області, у складі яких є внутрішньо переміщені особи.

Турнір викликав неабияку цікавість – позмагатися з’їхались тринадцять команд з Кіровограда та області: з Новогородки, Олександрівки, Знам'янки, Бобринця, Малої Виски і Голованівська. Під час відкриття турніру, директор Кіровоградського державного будинку художньої та технічної творчості Ольга Коптєва зазначила, що надзвичайно рада вітати молодь з різних куточкві області тут, у Кіровограді та побажала перемоги найсильнішому.

Перший, груповий етап змагань, включав бої за правилами класичного брейн-рингу. Команди учасників відшукували відповіді на питання у двобоях, намагаючись зробити це швидше за суперника. В чотирьох групах були виявлені чотири лідери, які і вийшли у фінальну частину змагань: команда “Театрали” (КПЛПО №14), “Патріоти” (КПЛ №2), “СВІТ” (ПТУ №4), та єдина команда не з обласного центру -“Мальва” (ПТУ №40, Новоукраїнка).

У фіналі учасники грали у відеоквартет: по одному гравцю від команди намагалися набрати якомога більше балів в рамках певної теми, вирішуючи відеозавдання: назви вулиць, площ, пам’ятників за картинками, відомих спортсменів, драматургів, вчених, доля яких були пов’язана з нашим краєм.

Команди активно підтримували своїх гравців, адже всі прагнули перемоги! За результатами фінальної частини перше місце здобула команда “Патріоти”, друге – “Театрали”, третє – “СВІТ”, а от четверте дісталося новоукраїнській “Мальві”.

Довідково: Проект Проект «Від руйнування до творення. Шляхи примирення в українському суспільстві» реалізується Інститутом з міжународного співробітництва німецької асоціації народных университетов (DVV International) та Інформаційно- дослідницьким центром «Інтеграція і розвиток» за підтримки Міністерства іноземних справ Німеччини. Метою проекту є сприяння розвитку партнерства і співробітницької підходу в локальних спільнотах шляхом реалізації різноманітних культурних ініціатив, спрямованих на руйнування стереотипів, формування взаємоповаги і зміцнення довіри. Одним з партнерів проекту «Від руйнування до творення. Шляхи примирення в українському суспільстві» на Кіровоградщині є Новоукраїнська районна громадська організація «Турбота».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!