Будні і свята Кулінарної Сотні Кіровоградщини

14.05.15, 12:00

У кожному занятті, якому людина присвячує свій час і натхнення, можна знайти як позитив, радість, так і повсякденну буденність. Добре, коли робота, за яку ви отримуєте заробітну платню, ще й дарує вам щастя і надихає, але так буває не зажди. А от громадська, волонтерська діяльність без натхнення, самовідданості, закоханості у справу, якою займаєшся, просто неможлива! Це можна з впевненістю сказати і про волонтерів, які входять в об'єднання "Кулінарна Сотня Кіровоградщини".

Як проходять будні дні у тих людей, котрі працюють під девізом "Вміємо стріляти, але готуємо краще"? Ось так, як на фото - волонтери чистять моркву, картоплю, потім сушать все це добро, далі, у свої вихідні дні (щосуботи або щонеділі) фасують борщі і супи у пакети та відправляють на фронт. Ось ці пакети, наприклад, відправилися бійцям у Широкіно.
Якщо ж з тих чи інших причин, як напередодні Дня Перемоги, волонтери не можуть поїхати на фронт, випічка - рогалики, кекси, печиво - передаєтсья до нашого обласного госпіталю. Там також лікуються і перебувають на реабілітації наші герої, наші воїни, а ще - волонтери і ветерани. Всім їм потрібна увага та турбота.

Бувають у волонтерській роботі і свята, і приємні несподіванки. Наприклад, давні друзі Кулінарної Сотні Кіровоградщини - родина Олександра Бугая та Ксюші Бичкової, а це сімейка самовіданна і непередбачувана у найкращому сенсі слова, і з чудовим почуттям гумору, - замовили і подарували банер КСК, який тепер буде використовуватись і на розтяжці, і на палатці, і кріпитися до столу на ярмарках. Від усієї Кулінарної Сотні Кіровоградщини висловлюємо ВЕЛИЧЕЗНУ подяку за цей несподіваний і такий приємний подарунок!

Шановні учасники Кулінарної Сотні, шанувальники цього об'єднання та всі мешканці Кіровограду! Бійцям на сході України щодня потрібна наша з Вами допомога. Тож, КСК звертається до всіх із проханням допомогти у приготуванні сухих супів та борщів! Кожного тижня волонтери Сотні приходять у Прес-клуб реформ і фасують сухі суміші. Ви можете самі завітати та принести з собою ‪рис‬, ‪горох‬, гречку (1 кг крупи - це 14 порцій готової страви). Також потрібні ‪сіль‬, ‪перець‬ духмяний, ‪паприка‬ , морква‬. Залюбки приймемо свіжу зелень укропу та петрушки, які ми висушимо та добавимо до супів та борщів. Залишається актуальним збір коштів: Картка Приватбанку 5168742011615253 тел. 0505337622 - Олександр та Олена.

- Учасники Кулінарної Сотні Кіровоградщини добре знають, як щотижня перед координаторами Сотні постає питання: що будемо сушити наступний тиждень, звідки взяти кошти на закупівлю овочів та інших інгридієнтів сухих борщів та супів, - розповідає Олена Коряк.


Вона розповідає, що волонтерам добре зрозуміло, що матеріальні ресурси не безкінечні. Під час проведення ярмарків учасники КСК зрозуміли, якою важливою допомогою є отримання коштів від продажу смаколиків, вироблених золотими руками Пекарського підрозділу. Отже є ідея,є люди,що готові втілити цю ідею в життя, є продукти для випічки. Важливим моментом залишилось отримання дозволу на проведення таких розпродажів. Потрібно було звертатись до влади.

Оскільки ми не одноразово чули про те,що підтримкою волонтерського руху в Кіровограді займається в Кіровоградській ОДАВіта Атаманчук, було вирішено звернутись саме до неї за допомогою.
На жаль,для особистого прийому громадян в розпорядку ОДА прописані окремі дні та години. Щоб не витрачати на очікування такий дорогоцінний час,ми звернулися за допомогою до журналісткиЛариса Диденко та Виктория Вахник. І вже сьогодні ми з Олександром, Вікторією та Ларисою були на прийомі у Віти Вікторівни.

- Це було моє перше спілкування з цією людиною і я дуже рада,що воно не стало розчаруванням,а навпаки дало надію на те,що у владі можливі зміни на краще. Віта Вікторівна запевнила,що підтримає всі започаткування Кулінарної Сотні Кіровоградщини, оскільки давно чує багато позитивного відносно КСК і вважає нашу справу важливою, - каже. Олена Коряк.


На нинішньому етапі нам запропоновано виставити свої смаколики на першому ж заході- "Параді стиляг",що буде відбуватися 17 травня.
І надалі нам будуть повідомляти про заходи,які буде проводити Кіровоградська ОДА. Окрім того,ми запрошені на заплановану зустріч з сільгоспвиробниками для спілкування відносно питань допомоги Кулінарній Сотні в питаннях забезпечення овочами.
Питання дозволу на продаж смаколиків КСК щонеділі в одному з скверів чи парків міста буде розглянуто найближчим часом. Будемо чекати на позитивне вирішення цього питання.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!