Про безпечні стосунки і особисте здоров'я розповідали у художньому музеї

01.12.15, 18:01

Про безпечні стосунки і особисте здоров'я сьогодні йшлось у Кіровоградському обласному художньому музеї під час акції до Дня боротьби зі СНІДом. Громадські активісти, художники, освітяни і молодь зібрались на тематичну акцію, що відбулась в рамках проекту "Здоров'я Жінок Кіровоградщини", що його реалізує НРГО "Прес-клуб реформ". Партнерами акції виступили Кірвоградський державний будинок художньої та технічної творчості і Кіровоградський обласной художній музей.

Завдяки партнерам - КОВ ВБО ВМ «ЛЖВ» та БФ "Повернення до життя" всі охочі могли пройти експрес-тест на ВІЛ. Але особисте тестування було не єдиним - увагу до власного здоров'я привертали і за допомогою мистецтва.

Під час проведення Акції була відкрита виставка живописних робіт члена Національної спілки художників України, зав. відділом музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолія Кімнатного, присвячена проблемі ВІЛ/СНІДу. Представлені твори вперше були презентовані в обласному художньому музеї на персональній виставці А. Кімнатного у листопаді 2008 року до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Дана експозиція стала першою тематичною виставкою на творчому рахунку молодого художника. У ряді робіт можна побачити спробу в алегоричній формі створити образ СНІДу. Одна з картин присвячена видатному виконавцю, композитору та музиканту Фредді Меркьюрі.

Всі бажаючі могли долучитися до тематичних майстеркласів від кіровоградських майстринь, учениць Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг, та пересвідчитись у власному рівні захисту здоров'я: активісти проекту "Здоров'я Жінок Кіровоградщини" проводили тестування, під час якого дівчата та хлопці аналізували свій стиль життя та визначали, які саме корективи треба внести.

Був і фотофлешмоб - всі охочі могли сфотографуватися із постерами і заявити, що дбають про своє здоров'я.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!