В обласному художньому музеї демонстрували виставу за твором великого американського гуманіста

18.03.15, 18:00

В Кіровоградському обласному художньому музеї на численні прохання відвідувачів 16 березня 2015 року, в рамках роботи театральної вітальні «Театр у музеї», відбулася моновистава «Розповідь собаки» за мотивами однойменного оповідання великого американського письменника Марка Твена (1835-1910) у виконанні Катерини Білоусової. Автором вистави є заслужений артист України, актор Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.Л. Кропивницького Юрій Жеребцов, музичний супровід – Володимир Бабіюк.

Сто п'ятнадцять років тому назад, на межі ХІХ та ХХ століть, Марк Твен зізнався у одному зі своїх листів до Джорджа Твічела: «Наша цивілізація видається мені чимось дуже жалюгідним, сповненим жорстокості, марноти, зверхності, підлості й лицемірства...». Логічним результатом цих роздумів стало пронизане сумною іронією оповідання «Розповідь собаки», написане за чотири роки до смерті автора, з провідною ідеєю безмежної всепрощаючої відданості та любові…

Пронизливий текст твору та емоційна гра молодої перспективної вихованки відомого кіровоградського артиста Юрія Жеребцова в черговий раз схвилювали глядацьку аудиторію, яка переважно складалася зі студентів вищих навчальних закладів міста Кіровограда.

Володимир Мороз – науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!