Десять переможців Конкурсу за програмою «Регіональні Голоси за Демократію»

12.12.15, 15:00

Громадські організації «DVV International в Україні» (Київ) та «Прес-клуб реформ» (Кіровоград) підвели підсумки Конкурсу аналітичних матеріалів, що був частиною проекту «Регіональні Голоси за Демократію». Проект реалізовується у партнерстві із мережею громадських організацій Вінницької, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської та Херсонської за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини

Члени журі та Олег Смірнов, директор DVV International в Україні, фото - Олена Карпенко
Члени журі та Олег Смірнов, директор DVV International в Україні, фото - Олена Карпенко
Метою Конкурсу було поширення кращих практик взаємодії трьох секторів суспільства - громади, влади та бізнесу - як на локальному рівні, так і на рівні України. Серед завдань конкурсу були підтримка і заохочення тих журналістів та мас-медіа, хто пише про демократичні процеси, громадянське суспільство, висвітлює роботу громадських організацій для широкої аудиторії. До журі конкурсу були запрошені Андрій Кулаков, директор з програмної діяльності громадської організації «Інтерньюз-Україна», Лев Абрамов, керівник громадської організації «Інститут соціокультурного менеджменту», Анна Андрієвська, журналіст видання «Крим.реалії», Володимир Кіпень, професор Донецького національного університету, голова Інституту соціальних досліджень і політичного аналізу та Кирило Єсін, журналіст, тренер громадської організації «Інтерньюз-Україна».

На форумі - Демєнтій Бєлий, фото - Олена Карпенко
На форумі - Демєнтій Бєлий, фото - Олена Карпенко
Конкурс проходив у чотирьох номінаціях – публікація в електронній пресі, публікація у друкованій пресі, телевізійний матеріал та матеріал на радіо. Тематика статей, що приймаються до розгляду, варіювалася від тем «Демократія» і «Роль громадянського суспільства» до історій успіху громадських організацій. Кожну роботу журі оцінювало за шістьма критеріями - зрозумілий, обґрунтований виклад та легкий стиль подачі, наявність висновків, прогнозів, перспектив, висвітлення актуальних, цікавих аспектів і проблем, оригінальний підхід до подання теми та логічність суджень, наявність аргументів і різних точок зору.
На форумі - Павло Моісеєв та Йоханес Стейнбах, фото - Олена Карпенко
На форумі - Павло Моісеєв та Йоханес Стейнбах, фото - Олена Карпенко
Журі ставило за кожен критерій бали (за десятибальною шкалою), і далі бали зводилися в єдину таблицю. Загалом на конкурс було подано шість десятків робіт, серед яких журі відібрало десять найкращих – по три у номінаціях «Публікація в електронній пресі», «Публікація у друкованій пресі», «Телевізійний матеріал» та одного переможця – у номінації «Матеріал на радіо». Оголошення підсумків конкурсу та нагородження переможців відбулося під час Національного форуму у рамках проекту «Регіональні Голоси за Демократію» 11-го грудня 2015 року.

Ігор Токар отримує приз з рук Андрея Кулакова, фото - Олена Карпенко
Ігор Токар отримує приз з рук Андрея Кулакова, фото - Олена Карпенко
У номінації «Публікація в електронній пресі» перемогу, сертифікати та призи отримали Дмитро Сінченко (Кіровоград) за статтю «Політична корупція. Як протидіяти?», Тетяна Колісник (Кіровоград) за статтю «Громадське опитування за 600 тис. грн: демократія чи гроші на вітер?» та Олександр Мельничук (Житомир) за статтю «Кандидати в мери Житомира у другому турі виборів витратили більше мільйона гривень».

У номінації «Публікація у друкованій пресі» перемогу, сертифікати та призи отримали Тарас Боросовський (Житомир) – за статтю «Повернення сінокосів Корбутівки», Олеся Шуткевич (Вінниця) – за статтю «Три ознаки місцевих виборів» та Юлія Тимошенко (Мелітополь) – за статтю «Унікальний досвід «Побратима».

Лев Абрамов і Кирило Єсін вручають приз Юлії Тимошенко, фото - Олена Карпенко
Лев Абрамов і Кирило Єсін вручають приз Юлії Тимошенко, фото - Олена Карпенко
У номінації «Телевізійний матеріал» перемогу, сертифікати та призи отримали Ігор Токар (Кіровоград) – за розслідування тендерів від Міноборони, Ганна Тесленко (Херсон) – за сюжет «Об’єднання – шлях до перемоги» та Олексій Шнайдлер (Вінниця) – за серію аналітичних ток-шоу на актуальну тематику. У номінації «Матеріал на радіо» приз отримала Лілія Кочерга (Кіровоград) - за програму «Це моя країна».

Ігор Токар та Тетяна Колісник, фото - Олена Карпенко
Ігор Токар та Тетяна Колісник, фото - Олена Карпенко
Більше про проект «Регіональні Голоси за Демократію» можна дізнатися на сайті www.RegionalVoicesforDemocracy.org.ua Детальніша інформація – за телефоном 050-321-39-19 (Вікторія Талашкевич, керівник громадської організації «Прес-клуб реформ»).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!