Хто "стоїть" за центром реабілітації особливих діток?

22.01.16, 12:00

Однією з "найцікавіших" подій минулого року стала ситуація навкруги Центру реабілітації дітей-інвалідів Кіровської районної ради. Варто зазначити, що на останній сесії минулого складу Кіровської районної ради висловили недовіру керівництву Центру реабілітації Г.І.Заботкіній та запропонували нову кандидатуру директора Г.В.Бондарєву.

Пригадуючи останню сесію Кіровської районної у місті Кіровограді ради мені і досі соромно за депутатів, адже у сесійному залі зібралися люди, які не тільки не вважали за потрібне дотримуватися Трудового Кодексу України, а й безсоромно поливали брудом інших людей. Їх зовсім не цікавило, що за ті свідчення, які вони винесли на широкий загал потрібно насамперед відповідати перед Законом. На жаль, цього разу Закон змовчав і непідтверджені факти відносно крадіжок, корупції тощо не стали підставою для порушення кримінальної справи. А на мою думку за наклеп потрібно було б привести декого до відповідальності.

Я не намагаюсь відбілити ім’я колишньої директорки Центру реабілітації Г.І.Заботкіної, та все ж таки певна робота Центру проводилася. І якщо вважати підставою для її звільнення скаргу батьків, то по-перше багато підписів були просто вигадані, дехто про Центр знає, але ніколи не був його відвідувачем.

Проводилася у Центрі і робота по реабілітації дітей. Залучені фахівці, налагоджена співпраця з волонтерами. Діти відчули себе потрібними, стали активними членами соціуму. А в святкові дні до них приїздили делегації навіть з районів області. Цієї роботи після усунення Г.І.Заботкіної з роботи, на жаль, вже не стало.

Можливо нинішня директриса А.В.Бондарєва віддає перевагу іншій адаптації. Втім, маючи дитину інваліда, я уважно слідкую за подіями у Центрі і для себе відзначила, що тренінги для батьків - це потрібна форма робота, але не завжди є час на їх відвідування. Де поділися цікаві заходи, на які запрошували багато дітей-інвалідів, які навіть не завжди відвідували Центр реабілітації?! Адже під час них була можливість для таких спілкування для дітей з особливими потребами та їх батьків. Та й маючи певну базу для реабілітації дітей потрібно відкривати нові форми роботи, а не просити слізно милостиню. Підтвердження моїх слів: участь Г.В.Бондарєвої у програмі обласної телерадіокомпанії «Радіомайдан», де директриса лише просила коштів, намагаючись викликати милосердя до дітей-інвалідів.

Різдвяні свята у Центрі реабілітації відзначилися новим "терактом". Потужні сили журналістів, представників Самооборони та прихильників громадської організації «Серце матері» влаштували справжню битву проти колишньої директриси Г.І.Заботкіної, яка вийшла на роботу згідно рішення суду. Сварки, п’яні чоловіки, які гуляли територією Центру та вимагали у всіх посвідчення особи, представники поліції, яку викликали для наведення дисциплінарного порядку, зовсім не стали позитивом для хворих дітей. Внаслідок такої ситуації Г.І.Заботкіна знову опинилася на лікарняному ліжку, а нове керівництво відсвяткували свою "перемогу". Спостерігаючи за ситуацією навколо Центру реабілітації дітей-інвалідів нині розумієш, що подібне стало можливим лише за підтримки чиновників та багатих «меценатів». Адже подібну акцію потрібно було профінансувати.

На часі затвердження нового керівництва Центру реабілітації. Добре відомо, що на цю посаду винесено кандидатури тих, хто влаштував у Центрі поточний безлад. Чи варто їх затверджувати - вирішувати депутатам. Втім, віддаючи перевагу лише одній з громадських організацій, а зокрема «Серцю матері», до якої входять не усі діти міста Кіровограда та області, депутати тим самим обмежують доступ інших дітей до Центру. Тож можливо потрібно затверджуючи нове керівництво віддати перевагу новим особам та новим фахівцям. Бажано щоб за ними не стояли колишні депутати Кіровської ради та "гречконосії". Новим людям буде складно, але маю надію, що вони знайдуть нові форми роботи, фахівців та зроблять врешті Центр реабілітації для хворих дітей місцем реабілітації, спілкування, дозвілля.


автор - Людмила Ніколаєвська



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!