Фонд BrainBasket запустив у Кіровограді навчальну групу за програмою Technology Nation

01.03.16, 20:00

Сьогодні, 1 березня, Фонд BrainBasket запускає перші навчальні групи за всеукраїнською програмою Technology Nation. В рамках програми на базі бібліотек в обласних центрах України проходитимуть безкоштовні курси з програмування на основі програм кращих світових технологічних університетів. У тому числі програмам діятиме у Кіровограді - на базі міської бібліотеки, що на вулиці Дружби народів (біля маркету "1000 дрібниць").

Програма виявилась дуже актуальною та викликала неабиякий інтерес, і з моменту анонсу ми отримали більше 23 000 заявок. Зважаючи на таку кількість заявників, відбір учасників перших груп відбувався не тільки по анкетам, але й методом випадкового вибору. Навчання проходитиме у форматі blended learning, що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений в онлайн, та аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів на базі бібліотек по всій Україні. Це дасть слухачам хороше підґрунття для подальшого навчання та працевлаштування в IТ-сфері.

За 2 місяці інтенсивної підготовки до старту проекту команда Фонду провела ряд плідних зустрічей з представниками Гарвардського університету та МІТ з приводу надання всебічної підтримки програмі та провела презентації проекту та зустрічі з адміністраціями міст та ІТ-спільнотами в більш ніж 20 містах України. Проект реалізується за підтримки Адміністрації Президента України та партнерів – компаній «Майкрософт Україна», «Навігатор» та ГО «Вікно можливостей». Також нам дуже приємно, що до проекту нещодавно долучилась ще ціла низка компаній, зокрема, AMC Bridge, Bakotech, Ciklum, GlobalLogic, HeadHunter, Innovecs, Luxoft, MacPaw, Terrasoft, TheAppSolutions, Корпорація “Галактика” та багато людей, які подарували бібліотекам свою власну техніку.

Перше заняття у Кіровограді
Перше заняття у Кіровограді
Сьогодні стартують навчальні групи у 19 містах. У тому числі у Кіровограді. На перші організаційні заняття запрошено 760 чоловік (по 40 в кожному місті), яких ознайомлять з курсом, форматом навчання, познайомлять з ментором та видадуть домашнє завдання. Після його виконання буде складено рейтинг успішності, згідно якого 15 перших учасників будуть зараховані в групу, а з решти буде сформовано “лаву запасних” (на випадок, якщо хтось не зможе розпочати навчання) та наступні групи.


Ще 6 начальних хабів стартують вже за декілька днів, а до кінця року планується відкрити 100+ хабів в найбільших містах України. В зв’язку з цим, ми відкриті до співпраці та продовжуємо пошук волонтерів, які можуть стати менторами програми (ІТ-спеціалісти, молоді активні викладачі ВНЗ, які відповідають вимогам проекту) та комп’ютерну техніку для обладнання бібліотек (мінімальні вимоги: процесор: 1,5-2 Гц; RAM: 1-2 GB; ОС: будь-яка, що підтримує встановлення Google Chrome) й координаторів у регіонах.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!