Запросіть рятувальників до спілкування зі школярами!

03.03.16, 12:00

Працівники Управління ДСНС України у Кіровоградській області продовжують навчати кіровоградських школярів правилам поведінки у екстремальних ситуаціях, зокрема, як попередити пожежу та як діяти, якщо така прикра подія вже сталася. До таких занять постійно долучаються і працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Зокрема, 1-го березня семінар відбувся у загальноосвітній школі №2, що в обласному центрі. Дітей зорієнтували на основних темах заняття, впродовж якого вони дізналися про визначення пожежі, статистику пожеж та про небезпеку, до якої нерідко призводять пустощі дітей з вогнем. Свої лекції фахівці навчально-методичного центру адаптували спеціально для школярів: щоб дитячій аудиторії було цікаво, навчальний матеріал підкріпили слайдами, завдяки чому діти швидше та якісніше засвоюють нову інформацію. Під час заняття діти активно відповідали на запитання гостей, і самі цікавилися питаннями, які виникали в процесі спілкування. Тож можна зробити висновок, що у цьому навчальному закладі приділяють достатньо уваги вихованню безпечної поведінки. Крім теоретичної частини, на семінарі передбачалася і практика – діти дізналися для чого використовуються вогнегасники та як ними користуватися та навчилися одягати протигаз.
Спілкуючись з дітьми, рятувальники зупинилися і на правилах поведінки під час масових заходів та пояснили як діяти, коли знайшли на вулиці невідомий предмет. Навесні зростає небезпека виявлення застарілих боєприпасів, тому дітям пояснили чим небезпечні такі знахідки та попрохали одразу повідомляти про них батькам або вчителям. Завершуючи захід, рятувальники надали юним кіровоградцям листівки щодо правил пожежної безпеки та попрохали, щоб дитяча допитливість ніколи не шкодила безпеці, а розваги йшли лише на користь.
Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!