Як кіровограці Прагу підкорювали

03.04.16, 14:00

Наприкінці березня два художні колективи Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості подорожували до Чехії, де стали переможцями Міжнародного фольклорного фестивалю “Весняна казка” у Празі.

Організатори фестивалю (Асоціація Фольклорних Фестивалів та Муніципалітет м. Прага) створили умови, завдяки яким молодь дізналася про мистецтво та фольклор різних країн Європи і світу, зробила свій внесок у її культурну освіту. На фестивалі зустрілись більше 2000 найталановитіших дітей та молоді з Ізраїлю, Греції, Сербії, Румунії, Франції, Швеції, Хорватії, Словенії, Кіпру, Туреччини, Чорногорії, Македонії, Вірменії та України.

Колективи порівняли свої таланти з іншими учасниками, обмінялися досвідом, а також познайомились із культурою різних країн. Гідно представили Україну вихованці народних художніх колективів: ансамбль бандуристів “Орія” (керівник – Відмінник освіти України Чанковська А.М.) та ансамбль сучасної хореографії “Час Пік” (художній керівник – Відмінник освіти України Мурована І.В. та керівник – Чернова О.І.).
Отримані нагороди підтвердили високий рівень виконавської майстерності вихованців ЦДЮТ, яке журі оцінило у 4 перших місця! За професійний рівень хореографічної підготовки та оригінальність виконаних композицій ансамбль сучасної хореографії “Час Пік” (середня вікова категорія) нагородили Дипломами І ступеня у двох номінаціях – “Народний танець” та “Класичний танець”. За оригінальність та самобутність виконання вокально-інструментальних творів Дипломами І ступеня нагородили ансамбль бандуристів “Орія” та окремо солістку – бандуристку Владиславу Чанковську. Неочікуваною, але дуже приємною для кіровоградців була реакція залу на усі їхні виступи протягом конкурсної програми. Хоч колективи на сцені конкурували між собою, проте оплески один одному були щирі, бурхливі і, здавалося, нескінченні.
Також організатори фестивалю організували для учасників насичену екскурсійну програму мальовничими містами – Прагою та Краковом (Польща). Вихованці із захопленням слідкували за перебігом подій у цікавих розповідях дитячих екскурсоводів. За високий рівень виконавської майстерності члени журі запросили художні колективи “Час Пік” та “Орію” на наступні Міжнародні фестивалі, які організатори запланували провести у різних куточках світу. Таланти обласного ЦДЮТ вкотре підтвердили лідерство Кіровоградщини на європейській мистецькій сцені.

Я. Ликова, методист Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!