Наталія Орловська:"Всі теоретичні ідеї повинні підкріплюватись ділом, фактичними справами – тільки тоді тобі будуть довіряти "

13.04.16, 10:00

Коли у Бога є бажання комусь допомогти - він посилає людину. Зрозуміти це неважко, якщо життєві негаразди, проблемні ситуації вирішуються разом з такою сильною особою поряд. Наталія Орловська - яскрава представниця жіноцтва, яка багато років має довіру людей-виборців, колег та підлеглих.

В 2010 році її обрано депутаткою Компаніївської селищної ради, в 2015-му - депутаткою Компаніївської районної ради. Більше 15 років вона працювала на підприємстві Компаніївський РЕМ, останні 3 роки - начальницею. І весь цей час пані Наталія виправдовує довіру людей. Чому? Про це цікавий діалог з чарівною співрозмовницею.

- Перший крок до досягнення успіху - це віра в себе і свої сили. Як Ви долаєте сумніви?

- Невпевнена, нерішуча людина, на мою думку, не досягне справжнього успіху. Поставлена мета потребує великих зусиль і це слід розуміти від перших сходинок життєвого, кар'єрного зросту. Кожна людина в деяких діях сумнівається, але треба філософськи сприймати все. Життя мене навчило іти по такому шляху: впевненість в своїх діях на благо громади - допомагає знайти шлях до людських сердець. Я знаходжу відповідь і допомогу на хвилюючі мене питання від свого колективу та громади. Всі теоретичні ідеї повинні підкріплюватись ділом, фактичними справами – тільки тоді тобі будуть довіряти.

Базова основа позитивного вирішення кожного питання – це енергетика з якою ти підходиш до кожного питання. І це не містика, я у це вірю. Енергетика – це наші емоції, які як і думки матеріальні. Тому емоційний фон з яким я аналізую, міркую, вивчаю кожне питання відіграє важливу роль. Згідно неписаного закону – що віддаєш те і отримуєш навзаєм! Тому добро завжди повернеться сторицею...

- Щоб Ви порадили людям, які не мають життєвої мотивації ( тобто, розуміють, що треба щось змінювати, а не можуть збагнути де саме, в якій сфері) як її знайти?

- Всі ми захоплюємося успішними, енергійними та впевненими в собі людьми, перед якими відкриваються всі двері. Мало хто хоче біля себе бачити безініціативного та нерішучого колегу. Тому можна дати декілька порад, як виховати ділову якість та впевненість в собі та своїх діях: 1) спосіб перший – аналітичний : для чого тобі потрібна ця справа? Якщо відповідь знайдена - стає зрозуміло над чим працювати; 2) в жодному разі не сумніватись та впевнено йти до виконання поставленого завдання, не зупинятись перед перешкодами; 3) мудрість, терпіння та працелюбність – основа кожної початої справи; 4) комунікабельність та вміння іти на компроміс – не менш важливий фактор до здійснення поставленого завдання.

Я вірю, що кожна людина на землі має своє призначення: комусь лікувати людей, комусь вирощувати врожаї, комусь керувати людьми, комусь просто бути доброю господинею. Головне правильно знайти своє покликання в житті. Якщо вибрана невірна життєва роль, втрачається впевненість в собі та мета життя.

- У Вас є фраза чи вислів, який надихає ?

- Не делай зла — вернется бумерангом, не плюй в колодец — будешь воду пить, не оскорбляй того, кто ниже рангом, а вдруг придётся что-нибудь просить. Не предавай друзей, их не заменишь, и не теряй любимых — не вернешь, не лги себе — со временем проверишь что ложью сам себя ты предаёшь. (Омар Хайям).

- Якби Ви могли вказати напрямок до успіху сучасної жінки в органах самоврядування, куди б показувала ця стрілка?

- Віра в себе, любов до життя та оточуючих, висока компетентність в своїй галузі та порядність, на мою думку, це складові до успіху.

- Що у житті у Вас викликає посмішку? Людям завжди подобається, коли у керівника гарний настрій, а як Ви покращуєте настрій іншим?

- Мікроклімат в колективі створює керівник. Від нього залежить позитивне вирішення виробничих питань. Тому посмішка та оптимістичний настрій підтримує атмосферу в колективі і допомагає вирішити на перший погляд не вирішувані проблеми.

- Ви жінка-керівниця, громадська діячка... Наскільки Вам комфортно співпрацювати з чоловіками?

- Вміння працювати з чоловічим колективом приходить з роками. Основне завоювати повагу, домогтися виконання рішень та підтримувати дисципліну, бути комунікабельною, іти на компроміс в разі необхідності. Своїм ставленням до службових обов’язків бути прикладом для всього колективу, не зловживати службовим положенням. Але не забувати про жіночність та привабливість….

- Відкрийте секрет, в якій родині народилась така дівчинка, як Ви? Якою Ви створюєте власну родину?

- Моя мама працювала вчителем в школі. Тато за освітою був механіком та також працював керівником організації. Батьки нас з сестрою завжди виховували поважати старших людей, вільний час дарма не гаяти, більше читати та всебічно розвиватись, любити спорт. На сьогоднішній день я намагаюсь бути закоханою дружиною, люблячою мамою. Підтримувати сімейні традиції, спільно вирішувати сімейні проблеми та розподіл бюджету, разом відпочивати в вихідні та святкові дні (природа, рибалка) – саме це створює щасливу сім'ю. Любов, терпіння, взаєморозуміння – девіз нашої родини.

- Навчання протягом життя - то стандарт для успіху, чому вчились фахово (яку здобували професію) і чого вчитесь зараз?

- Поважаюча себе людина все життя навчається. Якщо зупиняється навчання – зупиняється професійний ріст людини. Тому я маю дві вищі освіти, але на цьому навчання не закінчується. Намагаюся прислуховуватись до порад старших та професійних колег.

Текст – Оксана Войчишина

Цю статтю підготовлено за фінансової підтримки МБФ "Український жіночий фонд" в рамках реалізації проекту “Місцеве самоврядування – жіночий портрет”. Відповідальність за зміст статті несе НРГО “Турбота”. Інформація, яку представлено в статті, не завжди відображає погляди МБФ “Український жіночий фонд”.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!