Всеукраїнський фестиваль, присвячений Всесвітньому Дню Землі: новий формат

22.04.20, 18:34

Всеукраїнський відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі 21 квітня 2020 року урочисто РОЗПОЧАТО! Пандемія коронавірусу COVID-19 змусила організаторів шукати нові, сучасні форми та місце його проведення. Таким середовищем став безмежний Інтернет-простір з його невичерпними можливостями.

Ідея провести фестивальні заходи у режимі онлайн, яка народилася у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості, виправдала надію на те, що фестивальний рух, навіть у віртуальному просторі, має право на життя. Онлайн відкриття фестивалю стало тому доказом.

Тема ювілейного фестивалю - «Сучасна Україна моїми очима» об’ єднала близько 500 дітей та молоді віком від 10 до 21 років,представників 12 областей України: Волинської, Дніпровської, Донецької, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Рівненської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської, а також хореографічний колектив з Республіки Польщі.

Організатори фестивалю Міністерство освіти та науки, Державний центр позашкільної освіти України, Управлінняосвіти та науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, Міжнародна асоціація позашкільної освіти доклали зусиль, щоби донести ідею фестивалю – об’єднання його учасників навколо громадянських цінностей, які є основними для української нації.

Із вітальними словами до учасників фестивалю під час його відкриттяна платформі звернулися представники оргкомітету: Волинець Тетяна — заступниця голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, Демедюк Юрій - керівник експертної групи з питань позашкільної освіти директорату інклюзивної та позашкільної освіти Міністерства освіти та науки України, Шкура Геннадій - директор Українського Державного Центру Позашкільної Освіти, Шатна Лідія — заступниця начальника Управління освіти та науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, Суркова Ганна — директорка Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості.

З вітальними словами до учасників фестивалю звернулися голови журі конкурсних номінацій: Стрітьєвич Тетяна - завідувачка кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, доцентка, кандидатка педагогічних наук, голова журі у номінації «Образотворче мистецтво», Олександр Гавриленко — голова Інституту розвитку інформаційного суспільства, Directeur в Українсько – Польському інституті бізнесу Центрально – європейського Університету, голова журі у номінації «Громадська думка», Чайковська Галина – кавалерка ордену княгині Ольги III ступеню, заслужена працівниця культури України, відмінниця освіти України, голова журі у номінації «Хореографічне мистецтво», Кордонська Лариса — заступниця директора з виховної діяльності Кіровоградського обласного ЦДЮТ, керівниця номінації «Громадська думка», експертка номінації «Громадська думка» Кінга Анна Гайда, професорка Ягеллонського університету (Польща, Краків), Круніч Юлія – завідувачка художнього відділу ЦДЮТ,керівниця номінації «Хореографічне мистецтво», Гладченко Тетяна – завідувачка відділу народних мистецтв ЦДЮТ, керівниця номінації «Образотворче мистецтво».

У пролозі відкриття ювілейного фестивалю лунала думка про те, що Земля знов показала людству, що є спільним домом для нього. Що попри розмаїття культур, етносів, економік у всіх мешканців планети може бути спільна біда, яку подолати можна тільки об’єднавши зусилля. А це ще раз підтвердило той факт, що фестиваль до дня Землі у тренді. І актуальних тем для нього вистачить ще не на одне покоління. Продовжуємо працювати далі, адже попереду три дні цікавої програми.


текст і фото - Крістіна Кисельова, фахівець по зв’язкам з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ .



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!