Усі партійні приймальні області - на одній інтерактивній карті

26.05.16, 18:00

Всеукраїнську карту контактів приймалень парламентських партій та 198 депутатів, обраних за мажоритарними округами презентувала Зоя Лебідь, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області, під час Інформаційного форуму "Стандарти та досвід роботи парламентських партій".

Зоя також
представила аналітику щодо ситуації з приймальнями партій та депутатів у Кіровоградській області. Так на запит про наявні в області приймальні відповіли 4 з 6 осередків парламентських партій в області.

Всього є публічними контакти 84-ох осередків партій в області. Після перевірки(моніторингові візити) діючими виявилися 61 партійна приймальня: осередків ВО «Батьківщина» - 19, Радикальної партії Олега Ляшка – 16, БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» - 10, партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» - 9, об’єднання «САМОПОМІЧ» - 5, ОПОЗИЦІНОГО БЛОКУ – 2. Та 7 приймалень народних депутатів України. На даний момент на інтерактивну карту з зазначенням координат нанесено 68 приймалень(до них належать і «працюючі» номера телефонів). Також з карти можна скачати інформацію про ті чи інші партії, знайти будинок в якому та знаходиться тощо. Мапа контактів парламентських партій знаходиться за адресою: https://rada.oporaua.org/map/

Під час заходу його учасники обговорили історія та стан партійної системи в Україні, стандарти партійної роботи та практичні проблеми діяльності парламентських партій на регіональному рівні. Юрист ГО «Територія успіху» Євген Гурницький познайомив присутніх з особливістю закону про державне фінансування партій, який вступить в силу 1 липня 2016 року. Анатолій Стоян - експерт ініціативи «Майстерня активних громадян» порівняв законодавчу базу для діяльності депутатів місцевих рад та депутатів Верховної Ради, Дмитро Сінченко, голова «Асоціації політичних наук», провів дискусію на тему історії та стандартів роботи політичних партій в Україні.
Моніторинг роботи парламентських партій здійснює Громадянська мережа ОПОРА за підтримки Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» (виконується Фондом Східна Європа). За коментарями звертатися за тел.: 0957943072, email: zoyhmil@ukr.net

Довідково: У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!