Зоопарк і яхти

21.06.16, 18:00

Літо – найкраща пора року під час якої діти отримують незгасаючі враження та оздоровлюються. На жаль, сьогодні далеко не всі діти можуть взяти участь у пришкільних таборах та таборах відпочинку на території області. Насамперед, це діти з важким перебігом хвороби або з інвалідністю. Але подарувати їм емоційний відпочинок вирішила Голова Кіровоградської обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості» Ельміра Небесна.

Попрацювати довелося багато, адже сьогодні дуже важко знайти благодійників. Тому, особлива вдячність «Благодійному Фонду Ярослава Бублика», який зголосився надати фінансову та організаційну допомогу. Окремо дякуємо яхт-клубу «Кристал» зі Світловодська, які теж безкоштовно покатали дітей на яхтах.

На комфортабельному автобусі діти разом з батьками двох Кіровоградських обласних інвалідних організацій «Народна академія творчості» та КОБО «Милосердя» здійснили неперевершену подорож до Світловодська, та побували у приватному зоопарку у селі Озера Світловодського району. Напевно, поїздка була чудовою ще й тому що подорожуючі отримали благословення свого духовника отці Іона ( Верескуна) з Храму Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Перша зупинка – зоопарк в Озерах. Ось тут варто окремо подякувати утримувачам зоопарку. Адже усі тварини мали дуже гарний вигляд. Леви, ведмеді, тигри, верблюди (даруйте якщо забула пригадати когось з тварин) не тільки милували око, але й охоче позували. А галасливі мавпочки немовби прагнули спілкування. А так званий тераріум з удавами, а птахи!! Цікаво, що багатьох хлопчиків зацікавила і техніка поодаль. Адже комбайни і трактори вони бачили наживо чи не вперше. До того ж саме у зоопарку у цей день було багатолюдно і діти з інвалідністю могли навіть спілкуватися зі своїми однолітками з пришкільних таборів, який привезли вчителі на екскурсію

А через годину після зоопарку дітей очікувала емоційно неперевершена подорож на яхтах. Три яхти з яхт клубу «Кристал» покатали дітей безкоштовно. За що щиро вдячні і яхтсменам і організатору подорожі на воді Юрію Баранок. Вже не вперше він допомагає дітям з інвалідністю здійснити цікаву морську подорож. Яхтсмени зустріли дітей гостинно, розповіли про технічне оснащення яхти, історію створення так званого моря. Пригадали діти і «Алі паруси» Гріна. Саме на їх фоні зажадали сфотографуватися. А ще змогли потримати румпель та разом з яхтсменами спустити паруси. Навіть погода намагалася цього дня сприяти дитячому відпочинку. Було напрочуд тепло і діти вперше у цьому році змогли покупатися та відпочити на пляжі.

По дорозі додому діти стали свідками свята у Знам янці. І хоча через втому взяти участь у ньому вже не змогли, було дуже символічно : поїздка дуже цікава і вдала.

Ось такий один день з літнього відпочинку став для дітей можливим лише завдячуючи наполегливості організаторів ОГОІ «Народна академія творчості» (Е.Небесна) , яка змогли знайти спонсорів. Адже, в родинах дітей інвалідів коштів на поїздку не вистачило б. Особливо вдячні спонсорам, які не залишили дітей осторонь : « Благодіному Фонду Ярослава Бублика» та яхт-клубу «Кристал». Дорогі ліки, реабілітація, якої діти потребюуть постійно, унеможливлюють повноцінний відпочинок таких особливих дітей. Сьогодні батьки мріють, що знайдуться меценати ,або чиновники, які б змогли допомогти протягом літа надати можливість відпочити дітям з інвалідністю біля моря або річки, запалити вогнище, покупатися. Закликаємо усіх хто погодиться допомогти дітям звертатися до організаторів. Їх дані можна знайти на сторінках Фейсбуку .
Ніколаєвська Ольга



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!