Фестиваль американського кіно пройшов у Кропивницькому

07.08.16, 16:00

Майже сотня шанувальників кіно зібралася минулої п’ятниці у Льотній Академії, щоб подивитися американські документальні фільми у рамках фестивалю «Незалежність», що його провели організатори – команда «American Film Showcase» та Посольство США в Україні.

Елла Штика та Рейджина Стоукс
Елла Штика та Рейджина Стоукс
- Щороку ми проводимо фестиваль американського кіно «Незалежність» у Києві, - розповідає Рейджина Стоукс, заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні. - Але цього року ми вирішили, що хочемо, аби ці дуже цікаві і важливі документальні фільми побачили не тільки мешканці столиці, але й невеликих міст на теренах України.

Фестиваль триває п’ять років, але цього року вперше – у форматі Кінобус, який пересувається Україною і всюди транслює фільми. Це експеримент, але він досить вдалий. Було обрано п’ять документальних фільмів англійською мовою із українськими субтитрами. Це фільми про соціальні теми, які показали у Кропивницькому, Черкасах та Кременчуці.

Начальник Льотної Академії НАУ Сергій Неділько під час відкриття фестивалю сказав, що це гарний початком культурної співпраці між цим навчальним закладом та Посольством США.

Оргкомітет фестивалю
Оргкомітет фестивалю
У програмі фестивалю була чудова комедія «Знайомтесь: сімейство Пател» про родину американця індійського походження Раві Патела, який втрапив у любовний трикутник між жінкою його мрій... та своїми батьками. Не менш цікавим був фільм під назвою «Живі всередині», який розповів про соціального працівника Дена Коена, – засновника неприбуткової організації «Music & Memory», – та його боротьбу проти недієвої системи охорони здоров’я.
Дмитро Тяжлова дає інтерв'ю
Дмитро Тяжлова дає інтерв'ю
На третій фільм програми кінофестивалю – кіно «Вулиця для всіх», про творчий шлях уславлених нью-йоркських вуличних фотографів – спеціально окремо прийшли кілька місцевих фоторепортерів, адже це фільм-дослідження про Нью-Йорк.

Аудиторія фестивалю
Аудиторія фестивалю
Вже зовсім поночі цікаву лекцію про творчість Альфреда Хічкока прочитала Надія Заварова. Вона назвала цього славетного американо-британського режисера людиною, яка забагато знала про кіно, і навіть продемонструвала, застосовуючи велетенський ніж та диню, щоб продемонструвати, як Альфред Хічкок шукав звуки для ілюстрації подій на екрані. Зокрема, у фільмі «Психо», котрий, як і решту 54 фільми режисера, дуже радить передивитися пані Заварова.
Надія Заварова та Ольга Гріднєва
Надія Заварова та Ольга Гріднєва
Фото надані Посольством США в Україні



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!