Перший урок у музеї

02.09.16, 14:00

Наукові співробітники обласного художнього музею приєдналися до відзначення 1 вересня - Дня знань. До закладу в цей перший осінній день завітали учні 7-В, 8-А, 9-Б класу школи № 32 та учні 6-А класу школи № 16. І хоча ще тривають ремонтні роботи біля приміщення музею це не завадило дітям переглянути оновлені експозиції та зробити селфі на згадку.

З 2014 року співробітники музею в стінах музею проводять перші уроки національно-патріотичного виховання для учнівської і студентської молоді. Цьогоріч тема першого уроку присвячена 25-ій річниці незалежності України. Як і в попередніх 2014 та 2015 роках даний захід набуває особливого звучання, адже відбувається він в умовах іноземного військового вторгнення та регіональної війни, яка у будь-який момент може перерости у війну повномасштабну. Саме за час незалежності до всіх нас прийшло усвідомлення того, що ми є духовно сильним і волелюбним народом, який відроджує свої національні традиції в тому числі і в творчості кращих майстрів пензля.

Окрім цих уроків, які проводились в залах художнього музею, також науковці завітали до інших навчальних закладів. Урок на тему «Захисники суверенітету і територіальної цілісності країни. Віктор Голий» був проведений для учнів 6-А та 6-Б класу школи № 31, який емоційно виклав науковий співробітник Микола Правда.

Для учнів 2-Б класу школи № 4 було запропоновано урок на тему «Щоб у серці жила Батьківщина» та майстер-клас з аплікації з українського орнаменту.Проводила майстер-клас - Тетяна Костенко.

Побувала в гостях в 3-А класі школи №4 з першим уроком та пересувною виставкою«Українська вишивка. Рушник» Олена Степанок. А дарунком від художнього музею стало проведення майстер-класу по виготовленню файнику в жовто-блакитних кольорах. Виготовлені вироби із стрічок викликали неабиякий захват у дітей, які залишили собі згадку про перший урок, що провели музейники.

Ми щиро дякуємо керівництву шкіл та класним керівникам за сприяння та допомогу й сподіваємось на продовження співпраці!

Колектив Кіровоградського обласного художнього музею щиро вітає усіх освітян, дітлахів та студентів із першим вересня - початком цікавої подорожі у країну знань! Бажаємо усім міцного здоров'я, терпіння, успіхів у навчанні та роботі, посмішок та гарного настрою! З Днем знань!

Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!