Спортивний клуб отримав гроші на ремонт із Великобританії

20.10.16, 12:00

У рамках проекту "Діти, щасливі у спорті!", що його написла кропивничанка Олена Сальнікова, і який був підтриманий Британською радою в Україні - за програмою "Активні Громадяни", починається ремонт у спортивному клубі таеквандо "Ван-Вей" у місті Кропивницький.

Ось такий стан клубу на сьогодні - незабаром чекайте на фото після (!) ремонту! Адже, мета проекту, як розповідає Олена, це створення гарних умов для занять спортом для вихованців спортивного клубу «Ван Вей» у приміщенні дитячо-юнацького клубу «Мрія», а також збільшення кількості діток, які ведуть здоровий спосіб життя та займаються спортом.
Дитячо-юнацький клуб «Мрія» веде свою діяльність вже багато років. Ці стіни бачили багато поколінь спортсменів, танцюристів та музикантів. Цей зал виховав безліч дітей, а зараз в ньому займається малеча із спортивного клубу «Ван Вей».

Спортивний клуб «Ван Вей» не раз піднімав та підтверджував рівень спортсменів серед інших областей України. Адже за результатами Чемпіонату та Кубку України по Таеквон-до ІТФ 2015 р. Кіровоградська область входить у п’ятірку сильніших. Кожного року спортсмени, які тренуються саме у цьому залі потрапляють у збірну країни та їдуть на Чемпіонат Європи та світу. Чемпіонкою Європи в 2015 р. стала Конюх Наталя. Срібну медаль отримали Подурець Єгор і Таратута Катерина, в її активі так само є бронзова медаль. Бронзовим призером турніру став Шепель Денис. Трохи не дотягнувши до медалі, 4 місце зайняли Діордієва Лілія та Полюхович Христина.

Рішенням Федерації Таеквон-до ІТФ Кіровоградської області, за результатами 2015 року, були визначені кращі спортсмени цього року, чемпіони та призери Чемпіонату Європи, Кубку та Чемпіонату України: Конюх Наталія, Таратута Катерина, Шепель Денис, Діордієва Лілія, Ейвазов Юсіф та Подурець Єгор. Тренують спортсменів: Садовий Дмитро, Конопацький Андрій, Лягаєва Владислава, Фомуляєв Владислав та Халін Віталій. Кращим тренером року став Садовий Дмитро. А за розвиток Таеквон-до ІТФ в кіровоградській області та Україні була вручена подяка президенту Кіровоградської обласної федерації Таеквон-до ІТФ Зайцеву Денису. А вже у 2016 р. у збірну України з Таеквон-до ІТФ,за результатами рейтингових турнірів, потрапили: Конюх Наталія, Конюх Олег, Діордієва Лілія, Дубовик Ярослав, Таратута Катерина та Ейвазов Юсіф.

Головним мінусом залу, де зараз займаються діти, є підлога, яка виглядає як бетон, застелений лінолеумом. Вона тверда, холодна і небезпечна. На такій підлозі, при падінні, можна отримати травми, чого звісно, не хочеться. А для цього, слід застелити спеціальне покриття, яке має амортизувати, і під час виконання складних рухів, спортсмени не будуть звилюватись, що отримають ушкодження під час падіння. Також дітям не вистачає сучасного санітарного вузла, зручної та вмісткої роздягальні і освітлення, яке так потрібне при вечірніх тренуваннях. Щоб змінити цей стан, буде впроваджено проект (загальна сума гранту - 12 500 грн.), який був підтриманий Британською радою в Україні - за програмою "Активні Громадяни". Чекайте незабаром на новини!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!