Учні школи мистецтв вчилися одягати протигази!

25.11.16, 14:00

Зустрічі учнів та викладацького колективу Кіровоградського облкомплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв) з рятувальниками У ДСНС в області вже стали доброю традицією, адже лише спільними зусиллями можна максимально ефективно донести до свідомості дітей важливість запобігання ризиків, які можуть статись через недотримання правил безпечної життєдіяльності.

Тож, 18 листопада фахівці Служби порятунку провели для гімназистів школи мистецтв акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Діти різного віку з великою цікавістю і нетерпінням очікують приїзду гостей, тому що знають: захід, який підготували для них рятувальники, буде видовищним та пізнавальним.
Саме так відбулась акція і цього разу. Майор служби цивільного захисту Аліна Бакай розповіла гімназистам про способи уникнення екстремальних ситуацій, які характерні для осінньо-зимового періоду, та нагадала, що пустощі з небезпечними предметами та побутовими приборами – неприпустимі.
Та найбільше школярів вразила можливість відчути себе справжніми рятувальниками, взявши участь у конкурсах по швидкому та правильному одяганню бойового одягу пожежного, засобів захисту органів дихання та спробувавши влучити у ціль пожежним рукавом.
Також у рамках пізнавальної акції гімназисти побачили у дії ручний ствол, мали змогу дізнатись про особливості роботи пожежного автомобіля та спостерігати, як рятують потерпілого із задимленого приміщення. Веселі посмішки, вигуки захоплення та оплески засвідчили: такі просвітницькі заходи дуже необхідні нашим дітям.
Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!