AVON надає гранти обласним медичним закладам для боротьби з раком молочної залози

16.04.17, 12:00

У рамках благодійної програми «Разом проти раку грудей» компанія AVON в Україні у партнерстві з Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» оголосила про надання міні-грантів загальною сумою 625 000 гривень п’ятьом обласним державним онкологічним установам. Надані гранти використовуватимуться медичними закладами для проведення програм ранньої діагностики раку молочної залози з використанням мамографії.

Переможців національного конкурсу визначила експертна рада, до складу якої увійшли онкологи, фахівці променевої діагностики, організатори з охорони здоров’я, а також громадські активісти, які перенесли захворювання на рак молочної залози.

Закладами, які отримали грантову допомогу, стали такі обласні державні онкологічні установи:
1.Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр
2.Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер
3.Херсонський обласний онкологічний диспансер
4.Черкаський обласний онкологічний диспансер
5.Чернігівський обласний онкологічний диспансер

«Питання ранньої діагностики раку молочної залози привертає все більше уваги з боку професіоналів та громадськості. Досвід багатьох країн Європейського Союзу свідчить, що рання діагностика дозволяє знизити смертність жінок від раку молочної залози до 30%», зазначає Галина Майструк, Голова правління Благодійного Фонду «Здоров’я жінки та планування сім’ї».

«Тому ми раді, що в конкурсі міні-грантів від AVON вирішили взяти участь державні онкологічні центри та диспансери з різних областей України, адже саме вони є осередками ранньої діагностики захворювання. Ми вітаємо переможців і впевнені, що завдяки отриманій фінансовій допомозі, медичні заклади зможуть надати пацієнтам високоякісні послуги й надалі сприятимуть поширенню культури ранньої діагностики серед наших жінок».

«Наша мета – надавати пацієнтам професійні якісні послуги, сприяючи ранній діагностиці захворювання», – зазначає Володимир Конанихін,головний лікар Сумського обласного клінічного онкологічного диспансеру. «Впевнені, що з отриманим грантом від AVON ми досягнемо нашої мети і збережемо здоров’я багатьом жінкам».

Відомо, що рак молочної залози є найпоширенішим онкологічним захворюванням серед жінок в Україні. Згідно з останніми статистичними даними, приблизно 7-8 тисяч українців помирають від раку грудей щорічно (як жінки так і чоловіки). За 2016 рік зареєстровано близько 16 тисяч нових випадків захворювання.

«AVON – це компанія для жінок і турбота про здоров’я та благополуччя прекрасної половини населення є основоположною в нашому бізнесі.Доведено, що за умов ранньої діагностики раку молочної залози та сучасного лікування 85% жінок мають шанс на одужання, а у майбутньому цей показник може збільшитися до 95%.Саме тому так важливо постійно наголошувати на важливості ранньої діагностики та сприяти тому, щоб медичні заклади України надавали високопрофесійні медичні послуги нашим жінкам»,– зазначилаКарина Таковенко, Генеральний директор AVON в Україні та Грузії. «Ми пишаємося тим, що зБлагодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї»ми можемо зробити дуже важливу справу для України, а саме – допомогти нашим жінкам зберегти здоров’я та красу заради своїх близькихімайбутніх поколінь. Щиро вітаємо переможців конкурсу! Ми разом проти раку молочної залози!».

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до Вікторії Шум: Victoria.shum@hkstrategies.com, (095) 428 83 51.

Додаткова інформація: AVON – компанія, яка протягом 130 років працює для жінок. Більше 20-ти років тому AVON стала першою компанією, яка оголосила війну раку молочної залози по всьому світу. За цей час представниками і активістами AVON зібрано 860 млн доларів для фінансування наукових досліджень, просвітницьких кампаній для жінок, закупівлю мамографічного обладнання для лікарень та навчання лікарів. Соціальна благодійна програма AVON «Разом проти раку грудей» діє в Україні з 2001 року. Мета програми – сприяти поінформованості жінок про важливість регулярних оглядів молочних залоз, а також розвитку системи якісного медичного обслуговування та програми скринінгу.

Благодійний Фонд «Здоров'я жінки і планування сім'ї»
- громадська неприбуткова організація,яка вже 20 років послідовно та активно працює у сфері збереження репродуктивного здоров'я та захисту репродуктивних прав українських громадян через профілактичну роботу, реалізаціюосвітніх та дослідницьких програм, заходів з адвокації та підвищення кваліфікації медичних фахівців. Благодійний Фонд є членом Міжнародної федерації планованого батьківства (IPPF), Європейської коаліції проти раку «Європа Донна» (EUROPADONNA) та Мережі з репродуктивного здоров’я та прав у Центральній та Східній Європі(ASTRA).

У 2016 році в рамках благодійної програми «Разом проти раку грудей» компанія AVON в Україні та Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» вперше оголосили національний конкурс міні-грантів для державних обласних онкологічних установ щодо проведення програм ранньої діагностики раку молочної залози з використанням мамографії.Основними критеріями при відборі переможців конкурсубули якість обладнання медичної установи, організація скринінгової програми, зручність для пацієнтів і цільове використання бюджету.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!