​Київстар підтримав IT-фестиваль Vesna-Soft 2017

23.05.17, 14:00

Київстар виступив телеком-партнером IT-фестивалю Vesna-Soft 2017 - івенту для дітей і студентів, який присвячено світу ІТ та програмуванню. Компанія надала технічну підтримку, а також підготувала подарунки для переможців хакатону та квестів.

Vesna-Soft проводиться в Кропивницькому вже 14 років. Цього разу учасники змогли ознайомитися з виставкою найсучасніших інновацій, презентувати свої проекти у трьох номінаціях – «Програмування», «Арт і дизайн» та «Робототехніка», а також прийняти участь у «міжпланетному» хакатоні. Для реалізації ідеї виконання місії на Марсі було підготовлено спеціальну локацію з поверхнею, подібною до грунту на цій планеті. 8 команд мали справитися із завданням всього за шість з половиною годин, дистанційно керуючи своїми марсоходами: зібрати зразки ґрунту і відвезти їх в лабораторію, розшифрувати щоденники попередніх дослідників, виявити воду і найголовніше — знайти «джерело радіації» та відключити його.

Ініціативу організаторів проекту – Школи програмування «Ш++» та Креативного IT-простору - підтримав національний телеком-оператор Київстар в рамках загальнонаціональної соціально-освітньої ініціативи «Зроби свій внесок», яка є частиною однойменної глобальної програми «Make Your Mark» міжнародної групи VEON. Мета компанії - співпраця з талановитими стартаперами, а також допомога в освіті та професійному становленні школярам і студентам, які демонструють найкращі результати у точних дисциплінах - фізиці, математиці, інженерії, робототехніці, інформаційних технологіях.

Київстар надав технічну підтримку, забезпечивши учасників фестивалю Vesna-Softякісним зв’язком. Також компанія нагородила команду-переможницю хакатону та найактивнішого учасника квест-зони квадрокоптерами.

«Київстар вже протягом декількох років виступає партнером заходів, які об’єднують творчу молодь, що працює у сфері технологічних інновацій. Сьогоднішні школярі та студенти – це завтрашні розробники нових продуктів та послуг, які змінюватимуть життя на краще. Як діджитал-компанія, ми готові сприяти розвитку IT-сфери України шляхом інвестицій в освіту талановитих молодих людей. Це наш внесок в майбутнє» - відмічає менеджер з корпоративних зв’язків Київстар Алла Лаврентьєва.

Для гостей фестивалю Київстар підготував унікальну можливість – насолодитися найчарівнішими куточками України з висоти пташиного польоту. Це спільний проект телеком-оператора з одним з переможців першого в Україні корпоративного телеком-акселератору - стартапом Virbox. Команда Virbox створила 85 панорам в 32 містах та інших мальовничих місцях України, відправитися у віртуальну подорож якими можна через портал www.vr.kyivstar.ua, а також у додатку Kyivstar Reality. Перегляд панорам 360° доступний як на екранах в монорежимі, так і в окулярах віртуальної реальності в режимі стерео.

Цього року Київстар також запрошує талановитих стартаперів до співпраці. Телеком-акселератор 2.0 Radar Tech за підтримки Київстар націлений на підтримку і розвиток молодих підприємців - найбільш перспективні і цікаві команди отримають можливість стати комерційними партнерами національного телеком-оператора і представити свій продукт абонентам, кількість яких налічує 26 млн.Детальніше - на сайті проекту http://radartech.com.ua/telecom/.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!