Служба зайнятості знайшла роботу трьомста учасникам АТО

19.07.17, 16:00

Демобілізовані військовослужбовці, учасники АТО потребують особливої уваги з боку суспільства, адже повертаючись у мирне життя, стикаються з багатьма життєвими проблемами, у т.ч. пов’язаними з працевлаштуванням. Питання їхньої адаптації на ринку праці – одне з першочергових у роботі служби зайнятості.

З цією метою в центрах зайнятості громадянам зазначеної категорії населення надається широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, інтересів, професійного досвіду тощо.

Зокрема, це: підбір постійної або тимчасової роботи; організація професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації; надання організаційної, правової та фінансової підтримки безробітним, які виявили бажання розпочати підприємницьку діяльність, ін.

Крім цього, демобілізовані військовослужбовці, учасники АТО мають можливість отримати індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги; взяти участь у різноманітних заходах (семінари, тренінги, ярмарки (міні-ярмарки) вакансій, дні кар’єри, ін.), що сприяють прискоренню їхнього працевлаштування.

З початку проведення антитерористичної операції 1900 безробітних з числа демобілізованих військовослужбовців із зони АТО скористалися послугами центрів зайнятості Кіровоградської області.

У січні-червні 2017 року статус безробітного мали 1900 осіб зазначеної категорії громадян. Загальна чисельність працевлаштованих – 362, з них 308 – за сприяння служби зайнятості. Зокрема, 10 особам виплачена допомога по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Крім цього, 100 осіб взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру; 130 осіб проходили професійне навчання; профорієнтаційні послуги отримали 1747 осіб.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!