Тиждень знань з безпеки життєдіяльності: Рятувальники проводять з дітьми навчально-розважальні заходи

11.11.17, 12:00

З понеділка на Кіровоградщині розпочався Тиждень знань з безпеки життєдіяльності, в рамках якого Управлінням ДСНС в області проводяться різноманітні заходи для дітей різного віку.

Так, 7 листопада фахівці Служби порятунку організували рухливий, захопливий і водночас пізнавальний квест, а працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели навчальний семінар на тематику безпеки життєдіяльності в осінньо-зимовий період для школярів с. Миколаївка Кіровоградського району.

Згідно із правилами квесту, команди-учасниці повинні за маршрутними листами пройти 6 станцій, на кожній із яких виконати певне завдання. Наприклад, станція «Перша допомога» вимагає правильно надати допомогу «потерпілому» відповідно до завдання, яке дає медичний працівник. Етап «Пошуковий» теж непростий: фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення замаскував у приміщенні муляжі вибухонебезпечних предметів, які потрібно якнайшвидше знайти. На станції «Рятувальна» необхідно уявити себе в задимленому приміщенні, для чого діти із зав’язаними очима повинні знайти якомога більше предметів у кімнаті. А станція «Спритний рятувальник» дає можливість продемонструвати свою спритність та обережність – потрібно швидко пройти дистанцію із склянкою, зверху на якій лежить повітряна кулька.

Для школярів старших класів працівники навчально-методичного центру провели пізнавальний семінар про заходи безпеки в осінньо-зимовий період із демонстрацією видовищних методичних матеріалів: ролики застерігаючого характеру, слайди, відеофільм. Особливу увагу викладачі центру звернули на заходи самопорятунку під час пожежі. Діти дізнались, за який час може повністю вигоріти кімната в житловому будинку та зробили висновки про те, що не варто зволікати з викликом рятувальників, якщо сталось загоряння.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!