Вихованці «Посмішки» повторили правила безпеки життєдіяльності

28.11.17, 18:00

Днями фахівці Управління ДСНС в області провели для вихованців дошкільного навчального закладу «Посмішка», що в обласному центрі, захопливі гру-змагання під назвою «Безпечна мандрівка», а співробітник Кропивницького міськрайонного відділу – пізнавальну бесіду про правила пожежної безпеки у побуті.

Головна мета даного заходу – в цікавій навчально-розважальній формі прищепити малечі важливі знання та познайомити дошкільнят з професією рятувальника. Сценарій гри змагання розроблено фахівцями Управління ДСНС у Кіровоградській області так, щоб кожна рухлива гра чи конкурс на кмітливість безпосереднім чином стосувались теми безпеки життєдіяльності.

Так, малеча наввипередки відгадувала загадки про пожежі та інші надзвичайні події та усі разом виклали з літер слово, що означає лихо та біду – «пожежа». А інше слово може бути як другом, так і ворогом – «вогонь». Завжди подобається усім дітям дізнаватись, що є у «Чарівній торбинці». Там зазвичай різні речі побутового вжитку, які є безпечними для дітей, або вкрай небезпечними. Малеча, дістаючи предмет із торбинки, визначала, безпечний він, чи ні.

Крім того, діти дізнались, навіщо потрібен протигаз, та навчились його правильно й швидко одягати. Також вихованці «Посмішки» із задоволенням брали участь у естафетах, рятували іграшки із задимленої кімнати тощо. Діти усвідомили важливість розважливої поведінки та пообіцяли рятувальникам, що будуть завжди дотримуватись правил безпеки.

На завершення змістовної зустрічі рятувальники роздали дітям та педколективу дитячого садка застережні листівки.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!