​Ліс, озеро, півсотні школярів: Медіа. Мрії. Молодість!

19.11.17, 18:00

Восьмеро школярів із Кропивницького цими днями стали частиною команди із більш ніж п’ятдесяти учасників, які беруть участь у таборівці «Indie Media Camp» у мальовничих локаціях неподалік Києва.

Придумали і організували таборівку Елла Штика і Дмитро Тяжлов – спів-організатори фестивалю американського кіно «Незалежність». Власне, саме із ідеї перетворити широкі кола українців на шанувальників документального кіно і виникла мрія зібрати активних та творчих підлітків та навчити їх речам, що пов’язані із сучасними медіа. Мрія втілилися в життя цієї осені, завдяки підтримці Посольства США в Україні.


Попереду у школярів, а це учні 9-11 класів із Кропивницького, Херсону, Сум, Черкас, Запоріжжя, Кривого рогу та Кременчуку, п’ять днів насиченої роботи. Сьогодні вони знайомляться між собою, а також – під керівництвом досвідчених тренерів, - говорять про ідентичність, різноманітність, урбаністику та комунікації. Далі на учасників таборівки чекають воркшопи із різних сучасних методик роботи з медіа, а наприкінці вони презентують одне одному створені протягом цього часу медіа-поректи.

- Команда із Кропивницького дуже творча – після серйозного конкурсу було відібрано четверо дівчаток та четверо хлопчиків, які представляють різні навчальні заклади міста. Всі вони – активні і цілеспрямовані, мають власне бачення розвитку медіа і певні досягнення у різних сферах, - розповідає куратора команди із Кропивницького, координаторка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич.

Вікторія висловлює подяку батькам, які відпустили дітей на кемп, а також керівництву навчальних закладів – НВК «Кіровоградський колегіум», Навчально-виховному об’єднанню № 6, а також Гімназії №9 та Гімназії імені Тараса Шевченка - за сприяння у делегуванні учнів гідно представляти Кіровоградщину на такому серйозному зібранні!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!