“Секрети кредитування: “за” та “проти” або Де взяти багато грошей і зразу?

01.12.17, 12:00

Топ-менеджери Кіровоградського регіонального управління ПриватБанку днями зустрілися з журналістами, поділилися усіма секретами банківського кредитування - від іпотеки для пересічних кропивничан до кредитування бізнесу - та обмінялися слушними думками та поглядами у неформальній бесіді за філіжанкою кави зі смаколиками.

Прес-ланч розпочався зі вступного слова Ростислава Масло, директора регіонального управління, який звернув увагу присутніх на важливість фінансової підтримки українського бізнесу, необхідність у простому та доступному банківському кредитуванні.

Основа будь-якої економіки - підприємець. Частка підприємців малого та середнього бізнесу в Україні складає лише 15%, у той час, як в Японії та США - 63 та 62% відповідно. За дослідженнями міжнародної компанії GFK, майже 70% підприємців обслуговуються у ПриватБанку. Лише у 2017 році у ПриватБанку, який створив найкомфортніші умови для обслуговування - прості і доступні електронні сервіси, які дають змогу цілодобово дистанційно працювати та контролювати бізнес - було відкрито більше 100 тисяч рахунків. Найбільше, чого сьогодні потребує вітчизняний малий та середній бізнес - доступне фінансування та можливість навчання. Для цього Банк створив спеціальні унікальні програми. Лише за півтори роки їх роботи було профінансовано більше 23 тис. бізнес-проектів, в українську економіку було інвестовано більше 2,7 млрд грн. Як стверджують аналітики ПриватБанку, 30,5% підприємців звертались за кредитуванням торгівельного бізнесу, і лише 3,4 % - для інвестування у будівництво та 3,5% - виробництво.

На Кіровоградщині з початку року ПриватБанк профінансував майже 600 проектів підприємців, які отримали 32 млн грн. Ростислав Володимирович детально розповів про особливості програм “КУБ”, “АгроКУБ” та “Інкубатор”. Відповідно до умов цих програм, банк пропонує кредитування на суму від 50 тис. грн до 500 тис. грн під 2% на місяць. Банк створив програму кредитування спеціально для аграріїв. Власники агробізнесу мають можливість виплачувати кредит відповідно до сезону. Перші шість місяців можна оплачувати лише відсотки, решта шість місяців - суму боргу з відсотками рівними частинами. Привабливість цього кредитування - кредитування без заставного майна! Особливу увагу ПриватБанк приділяє підприємцям-початківцям. Дослідження числених науковців доводять, що для починаючих бізнесменів перші півроку - найважливіші та найважчі у плані становлення та розвитку. Саме у цей період вони потребують найбільшої підтримки. Програма “Інкубатор” має на меті допомогти вистояти та продовжувати працювати на українському ринку. Підриємці-початківці отримують можливість безкоштовного відкриття, обслуговування рахунку саме протягом цих перших шести місяців.

&ft2 Керівник Направлення “Еквайринг” Кіровоградського РУ ПриватБанку Олена Стоян детально розповіла про БЕЗКОШТОВНІ кредити для пересічних кропивничан. Довела усім присутнім, що безвідсоткове кредитування таки існує, - сервіс “Оплата частинами”. Саме завдяки співпраці з підприємцями регіону, а їх більше 2,5 тисяч, кропивничани можуть дозволити собі недешеві товари, оплачуючи їх вартість рівними частинами. З початку року кількість партнерів, що надають можливість придбання товарів у безвідсоткову розстрочку збільшилася майже на 250 магазинів, станом на 29 листопада їх кількість складає 1092 магазини. Безготівкові розрахунки на Кіровоградщини набирають обертів, так уже сьогодні обіг коштів через пос-термінальну мережу ПриватБанку перевищив 1,5 млрд грн - і це лише на Кіровоградщині!

Окремо пані Олена розповіла, як у разі необхідності, можна отримати “швидкі гроші” - миттєвий кредит на будь-які потреби. Такий вид кредитування користується не аби яким попитом у жителів області. Так, кількість виданих “швидких кредитів” з червня 2017 року склала вже майже 2 тис. штук на загальну суму у більше 10,5 млн грн.

Нижче не буває! - стверджують у ПриватБанку щодо відсотків за кредитування на придбання житла та автівок. “Ми не лише розпочали кредитування на придбання житла, але й надаємо найконкурентніші відсоткові ставки за користування кредитними коштами, - запевнив Євгеній Ратушний, керівник Бізнесу споживчого кредитування Кіровоградської філії ПриватБанку. - Сьогодні ПриватБанк кредитує придбання житла у багатоповерхівках Кропивницького, Олександрії та Світловодська”. Швидке оформлення, можливість дострокового погашення без будь-яких штрафних санкцій та ще й зниження відсоткових ставок говорять лише на користь кредитування у ПриватБанку.

Родзинкою прес-ланчу стала презентація особливих спеціальних програм саме для журналістів. Усі ознайомились з програмою цілодобового зв’язку з персональним менеджером у мобільному додатку “Приват24”. Запитання та зацікавленість аудиторії викликала програма для фрилансерів. Про те, як можна вигідно отримувати кошти за роботу, виконану у Google, Facebook, Payoneer, Upwork та ще більше 200 компаній - партнерів ПриватБанку розповіла Олена Гаврилюк, керівник Напрямку реалізації послуг клієнтам середнього бізнесу. "Готуючись до нашої зустрічі ми підняли питання щодо охоплення програмою льготного обслуговування фрилансерів у ПриватБанку і журналістів, а не лише спеціалістів ІТ-сфери, - звернулась до присутніх пані Олена. - Адже більша частина наших чарівників пера займається і фрилансом. Маю надію, що ми з вами не раз зустрінемось з питання отримання валютних гонорарів. Ми покажемо вам як правильно оформити усі документи, аби отримувати їх законно та за мінімальними тарифами".

“Думаю, що не маю права не поділитися з вами нашими досягненнями, якими ми по праву пишаємось, адже це і є результатом нашої спільної роботи, - підсумував Ростислав Масло. - Аби довго не розповідати, покажу лише ключові цифри за 9 місяців нинішнього року, що змінили баланс банку. Кошти юридичних та фізичних осіб - 21,9 млрд, кредити фізичних осіб - 9,1 млрд, рефінансування НБУ - 6,1 млрд, щомісячний обіг готівкових коштів - 130 млрд. Нам справді є чим пишатися!”



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!