​Дружина співробітника СБУ задекларувала перед звільненням Mercedes-benz та шубу

10.12.17, 12:00

Головний податковий інспектор з Києва Наталія Карпушина перед звільненням задекларувала коштовності, автівки, майно, а також майже 2 мільйони гривень. При цьому її доходи з наявних декларацій такі: 103 тис грн – у 2013 році і 6 тис грн – «декретні» за 2016 рік.

У декларації інспектора – 47 тисяч доларів, 700 тисяч гривень, годинники Ulyss Nardin, Rolex, Audemars Piguet, сережки та каблучки з дорогоцінного металу та каміння, шуби, а також автівка Mercedes-benz E350. Мінімальна ціна таких машин – 500 тисяч гривень, згідно ж декларації Наталія придбала її вп’ятеро дешевше.

Як свідчить декларація чиновниці за 2013 рік, Наталія Карпушина є дружиною Сергія Карпушина – заступника начальника управління у складі центрального апарату СБУ. Сергій Карпушин фігурує у списках людей, яким міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дарував зброю.

Також Карпушин згадувався як радник очільниці НАЗК Наталії Корчак у свідченнях керівника департаменту фінконтролю НАЗК Ганни Соломатіної.

Соломатіна заявила, що працівниками НАЗК було зібрано інформацію про фальсифікацію документів у НАЗК та повний контроль агентства Адміністрацією Президента. Цю інформацію відправили до Генеральної прокуратури. Однак документи повернулися з ГПУ до НАЗК.

«Саме Карпушин приніс назад пакет з документами про зловживання у НАЗК, який мій колега відвіз на Різницьку. Повернув незареєстрованим і сказав: не лізьте», – заявила Ганна Соломатіна.

Декларації Наталії Карпушиної на сайті НАЗК за 2014 та 2015 рік відсутні. А в декларації інспектора за 2016 рік Сергій Карпушин уже відсутній. Утім, інформації про розлучення подружжя, яке має двох дітей, а тому мало б розлучатися через суд, реєстр теж не містить.

За матеріалами «Наші гроші» підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!