Інтелектуальні змагання: визначились найрозумніші школярі і школярки

12.03.18, 10:00

Зазвичай навесні завершуються чемпіонати області з інтелектуальних ігор серед школярів. Не став винятком цей рік і тому у неділю, 11 березня, на базі Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості відбувся фінальний етап ХІХ чемпіонату.

16 кращих учнівських команд, які перемогли своїх суперників на шляху до фіналу, змагались за право стати чемпіонами у молодшій (7 команд) та старшій (9 команд) вікових групах. Командам під час фіналу було задано 45 запитань, а це 3 тури по 15 запитань у кожному. У загальному підсумку перемогли команда “Загін повільного реагування” (м.Кропивницький) у старший віковій групі та команда “Парадокс” (м. Олександрія) у молодшій віковій групі відповідно. Вітаємо чемпіонів!

Окрім “Що? Де? Коли?” по 4 гравці з кожної команди-учасниці фіналу випробували свої знання у ході змагань з “Ерудит-квартету”. Напружена боротьба точилася у фіналі молодшої вікової групи, де доля переможця визначилась тільки на останньому запитанні.

Ті, хто грав у інтелектуальні ігри, оцінять драматизм вирішального запитання. Гравець команди “Лідер” дає неправильну відповідь на запитання за 50 очок, чим зрівнює рахунок з командою-переслідувачем “Олімп”, яка відстає рівно на 50 очок. І вже все йде до “перестрілки”, але гравець “Олімпу” сповна скористався отриманою нагодою і дав правильну відповідь, змінивши ситуацію на користь своєї команди. Ось така розв’язка…

Отже, у молодшій віковій групі переможцем Чемпіонату області з “Ерудит-квартету” стала команди “Олімп” (м. Олександрія), а у старшій віковій групі чемпіоном стала команда “Глупый барсук” (м. Мала Виска). Чергові вітання чемпіонам!

А до початку турніру у розважально-музичній формі фіналісти мали змогу перевірити свої знання з географії у грі “Музичний калейдоскоп”, де переможцями стали команди “Лідер” (НВО #16) та “Загін повільного реагування” (НВО #19) із закладів освіти м. Кропивницького.

Попереду нас чекає ХХ (ювілейний!) сезон. Тож нехай він стане справжнім святом Розуму та Інтелекту! Приєднуйтесь до нас. З нами цікаво! До нових зустрічей!

Текст і фото - Сергій Пляка



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!