Тренінги для медиків - з подолання стигми та дискримінації до ВІЛ-позитивних осіб

03.08.18, 10:00

У Кропивницькому розпочалася серія тренінгів з подолання стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, у медичних закладах України, як основного бар’єру до тестування та лікування.

- Тренінги одноденні, триватимуть до кінця вересня. Ми прагнемо покращити ставлення медичних працівників до людей, які живуть з ВІЛ, та до представників груп найвищого ризику щодо інфікування на ВІЛ. Це вплине на надання якісних послуг та зниження стигматизації та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, в медичних закладах, яка подекуди трапляється. А також тренінги сприятимуть збільшенню звернень щодо проходження обстеження на ВІЛ. Лише у співпраці з лікарями можна подолати епідемію ВІЛ, - коментує керівник проекту HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» Костянтин Данильченко.

- Інформація на тренінгу дуже корисна для медичних працівників. Спілкування з людьми, які краще знають це питання, принесли мені неабияку користь. Я для себе зрозуміла, як краще спілкуватися під час обстежень із ВІЛ-позитивними людьми, коли, кому і при яких умовах я зможу повідомляти ВІЛ-позитивний статус пацієнта. З досвіду скажу, якщо є потреба, я пропоную пацієнтам пройти тестування на ВІЛ. У нас люди не дуже люблять витрачати кошти на своє здоров’я, тому наголошую, що це безкоштовно, адже наш заклад отримав швидкі тести від Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках проекту HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ». І люди проходять експрес-тестування, - ділиться враженнями учасниця тренінгу лікар-інфекціоніст Світловодської центральної районної лікарні Галина Талалаєва.

Загалом планується охопити навчанням 160 медичних працівників із шести пілотних закладів охорони здоров’я - Кіровоградської, Добровеличківської, Світловодської, Маловисківської районних лікарні, Помічнянської лікарні, «Районного територіального медичного об’єднання «Новомиргородське», «Центральної лікарні м. Кіровоград».

Тренінги організовує та проводить Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ» в рамках проекту HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Матеріал підготувала: Семененко Вікторія, PR-менеджер КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!