Попит на оформлення закордонного паспорта неухильно росте

13.12.18, 14:00

З початку 2018 року до підрозділів Управління Держаної міграційної служби в Кіровоградській області звернулось для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон понад 72 тисячі осіб. Так, минулого року кількість власників паспортних документів склала майже 60 тисяч жителів Кіровоградщини, а у 2016 році - більше 33 тисяч.

У два рази попит зріс минулого року за рахунок можливості подорожувати до країн Європейського Союзу без оформлення віз і вже чимало українців скористалося цією можливістю.

Міграційна служба закликає подорожувати відповідально та нагадує основні правила перебування у країнах ЄС за умовами безвізового режиму:

- Це короткострокові подорожі - термін перебування не може перевищувати 90 днів упродовж 180 днів.

- Дотримання умов в'їзду до ЄС: наявність документа для перетину кордону (закордонного паспорту), переконливе обґрунтування мети та умов перебування у країнах Європи, наявність достатніх фінансових коштів для перебування в ЄС та для повернення додому.

- Дотримання законодавства країни, у якій перебуваєте, у тому числі міграційного. За порушення міграційного законодавства передбачено особисту відповідальність і вона буває достатньо суровою: від штрафу та недопущення у країну наступного разу до депортації без можливості відвідування країн ЄС на певний період.

У випадку втрати паспортного документа та у разі захисту прав громадян України за кордоном обов'язково слід звернутись до найближчого Консульства України, інформує УДМС України в Кіровоградській області. Багато корисного, готуючись до подорожі до ЄС, можна знайти на сайті "Відкрий Європу"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!