Попит на біометричні документи є, але ажіотаж відсутній

17.02.22, 12:00

Попит на оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон у порівнянні з минулими роками у період введення карантинних обмежень на Кіровоградщині спостерігається, але різкого зростання немає.

Так, за півтора місяці з початку року (у період з 1 січня по 15 лютого) заяв на оформлення закордонного паспорта до підрозділів Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області подали 5328 осіб, що на 47% більше за аналогічний період 2021 року. Разом з тим у такий же період у 2020 році оформлено закордонних паспортів більше на 23% та на 42% - у 2019 році.

На падіння попиту вплинули запроваджені обмежувальні протиепідемічні заходи з протидії поширенню COVID-19. З відновленням можливості мандрувати за кордон ситуація з оформленням закордонних паспортів почала змінюватись.

Наразі розпочалась підготовка до сезону відпусток, чимало батьків оформлюють нові документи своїм дітям через закінчення терміну дії наявних документів (термін дії 4 роки). У попередні роки традиційно перед літом цей час був періодом пожвавлення щодо оформлення документів для виїзду за кордон. Інших причин і цьогорічного незначного зростання кількості оформлених паспортів у Міграційній службі не відзначають, інформує Управління ДМС у Кіровоградській області.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!