Наталя Фенько - про менторство за проектом "Голоси Громад"

04.01.19, 16:00
Наталя Фенько
Наталя Фенько

Шістнадцять учасників та учасниць менторської програми за проектом "Голоси громад" проходять цими зимовими місяцями коучинг у відомих і популярних менторів - медійників, викладачів, експертів. Коучінг відбувається у рамках проекту, що його втілює громадська організація «Прес-клуб реформ» у Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях завдяки щедрій підтримці американського народу у вигляді гранту від Посольства США в Україні.


Менторка Наталя Фенько поділилася з нами першими результатами чотирьох учасників та учасниць, які проходять коучінг саме у неї.

- Протягом листопада-грудня 2018 року учасниками менторської програми були підготовлені й реалізовані медіа-проекти соціального, культурного, освітнього та безпекового напрямків. Для цього було проведено ряд консультацій, бесід, зустрічей, обговорень як наживо, так і в режимі онлайн, - розповідає пані Наталя.

За її словами, під час консультувань обговорювалися такі проблеми, як технічні параметри адміністрування фейсбук-сторінки, алгоритм написання цікавих постів з врахуванням інтересів аудиторії, розширення кола дописувачів та наповнення сторінки якісним контентом.

- Учасник програми "Голоси Громад" Михайло Яремчук започаткував медіа-проект «Безпечний простір» отримав велику підтримку у ФБ-спільноті, - коментує пані Наталя. За словами менторки, формат медіа-проекту - загальнодоступна група у соціальній мережі Facebook, мета якого - інформувати громаду про небезпечні ситуації, що можуть чатувати на кожного, і, головне, – про можливості їх вирішення чи уникнення у різноманітних життєвих ситуаціях. Мета – обмін досвідом, інформування та спілкування небайдужих громадян задля безпеки та спокою.

- Учасниця Світлана Скирда веде медіа-проект «Анти-булінг», формат якого загальнодоступна група у соціальній мережі Facebook, а мета і завдання - інформування про випадки морального і фізичного тиску на вчителів, пошук взаємодії з батьками учнів, - ділиться першими результатами пані Наталя.

- Учасниця Ірина Зайцева знаходиться у пошуках цікавих форматів для жінок. Вона започаткувала медіа-проект «Клуб звичайних жінок» у форматі загальнодоступної групи у соціальній мережі Facebook, - розповідає менторка.

Мета і завдання проекту Ірини - створити комунікаційний майданчик для спілкування звичайних жінок, де кожна жінка має свою НАДзвичайність... «Ми жінки, в чомусь такі різні, а в чомусь однакові».

- Учасниця програми Вікторія Мельник має цікаві ідеї проектів саме для молодіжної, студентської аудиторії. Її медіа-проект «KropLit» - це друковане журнальне видання, мета якого - знайомити широку аудиторію з творчістю молодих літераторів міста та регіону, - розповідає пані Наталя Фенько. За її словами, згодом журнал набуде електронного формату. Робота виконана самостійно, починаючи від концепції і завершуючи видавничим втіленням продукту.

Незабаром опублікуємо відгуки про проект інших менторів та менторок, а також учасників та учасниць програми "Голоси Громад2. Наразі ж нагадаємо, що метою проекту є сприяння розвитку свободи преси, а також підвищення активності місцевих спільнот в ході процесів децентралізації та удосконалення навичок місцевих журналістів, блогерів і медіа-активістів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!