Оксана Войчишина - про менторство за проектом "Голоси Громад"

05.01.19, 16:00

Шістнадцять учасників та учасниць менторської програми "Голоси громад" проходять цими зимовими місяцями коучинг у відомих і популярних менторів - медійників, викладачів, експертів.

Коучінг відбувається у рамках проекту, що його втілює громадська організація «Прес-клуб реформ» у Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях завдяки щедрій підтримці американського народу у вигляді гранту від Посольства США в Україні. Кожен учасник та учасниця готують медіа-проекти, якими поділяться під час фінальної школи у лютому місяці.

Менторка Оксана Войчишина поділилася з нами першими результатами чотирьох учасників та учасниць, які проходять коучінг саме у неї.

- Учасниця проекту Ірина Семенова поставила за мету медіа-проекту розвиток соціальної PR-агенції «Semenova Media», зокрема ми разом проаналізували фейсбук-сторінку агенції, визначили помилки у презентаційних складових, можливостях аналітики сторінки з погляду відвідуваності, презентабельності та розуміння піару, - розповідає пані Оксана.

За її словами, відбулося кілька скайп-консультацій і за результатами станом на початок січня вже відзнято і виставлено на сторінку агенції сім відеовідгуків про роботу «Semenova-media», а також створено електронну анкету клієнта для зворотного зв'язку та пишеться сценарій відеоролика і заплановано у січні відеозйомки.

- Учасник проекту Дмитро Чернишов має ідею створити політичний портал новин, де журналісти, політичні експерти та соціологи будуть писати тематичні матеріали, що стосуватимуться діяльності органів державної влади і органів місцевого самоврядування, а також особлива увага приділятиметься громадському спостереженню за ходом передвиборчої і виборчої кампаній національного і місцевих рівнів, - розповідає менторка.

За її словами, на сайті планується надавати увагу матеріалам з медіаграмотності, які будуть покликані розвивати критичне мислення у читачів і їх навички аналізувати і перевіряти інформацію.

- Нині учасник проекту ще в роздумах щодо того, як має виглядати цей медіаресурс, чим його наповнювати, де взяти ресурси на його розробку і розбудову, чим такий ресурс буде кращим за всі інші, - ділиться враженнями Оксана Войчишина. За її словами, було проведено консультування Дмитра Чернишова у режимі телефонних розмов та обговорено можливі варіанти реалізації його намірів.

- Учасниця проекту Наталія Салтикова має за мету створити інформаційну сторінку у соціальних мережах або сайт Відділу культури її сільської ради. Ми провели кілька телефонних консультацій, де окреслили шляхи та способи створення поширення інформації, - розповідає менторка. За її словами, наразі визначено першочергові завдання щодо створення сторінки відділу культури у мережі фейсбук, її адміністрування та наповнення. Протягом найближчого тижня Наталія Салтикова повинна визначити ці ключові питання та прозвітувати.

- Учасник проекту Максим Красіков зайнявся оновленням сторінки Дніпровської молодіжної ради. За результатами консультацій було змінено підхід до формату написання повідомлень про події. Зараз розробляється нове презентаційне фото сторінки у фейсбук, - розповідає Оксана Войчишина. За її словами, у найближчих планах - щотижня двічі оновлювати дайджест новим та можливостей для молоді, подій та анонси заходів на сторінці.

Незабаром опублікуємо відгуки про проект інших менторів та менторок, а також учасників та учасниць програми "Голоси Громад2. Наразі ж нагадаємо, що метою проекту є сприяння розвитку свободи преси, а також підвищення активності місцевих спільнот в ході процесів децентралізації та удосконалення навичок місцевих журналістів, блогерів і медіа-активістів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!