Мультфільми - власними руками: Підлітки вчаться створювати магію і дискутують про вибори

13.03.19, 16:00
Учні та учениці Золотоніського коледжу ветеринарної медицини
Учні та учениці Золотоніського коледжу ветеринарної медицини

Як підвищити активність молоді під час Президентських та Парламентських виборів? Автори та авторки проекту «реАнімація виборців» придумали зробити це шляхом анімації. Головна мета – привернути увагу молодіжної аудиторії до важливості свідомого голосування із подальшою їх активною участю у виборчому процесі через створення мультиплікаційних фільмів.

Саме тому у Золотоніському коледжі ветеринарної медицини, що на Черкащині, цими днями відбулося заняття із анімації, що його провели експерти столичної студії «
Ridni Animation» та активістки проекту «реАнімація виборців». Адже юнацтву бракує інформації про їхні виборчі права, не вистачає впевненості у тому, що їх голос - значущий, а це означає, що тільки через інформування молодь замотивувати неможливо. Тож, треба дати їм інструмент, який допоможе відчути, що доля виборів та доля країни - у їхніх руках.

- Серед причин низької участі молоді у районах у виборах можна відмітити недостатню віру юнацтва у важливість їхнього голосу, нерозуміння політичних процесів та відсутність паралелей між тими процесами та життям і добробутом на місцях, - розповідає координаторка проекту у Черкаській області Ірина Семенова. Організатори проекту очікують, що участь у заняттях з анімації візьме понад 200 учнів та учениць старших курсів ПТНЗ, які дізнаються про важливість активної участі у виборах через «роботу пальчиками» під час воркшопів із анімації, а також візьмуть участь у конкурсі на кращий мультфільм, присвячений участі у виборах.

- Ми дуже вдячні керівництву навчального закладу за підтримку та активну участь у проекті, - коментує Ірина Семенова. І пропонує подивитися мультфільм:

Нагадуємо, що проект «реАнімація виборців» втілює громадська організація «Турбота» за підтримки Посольства США в Україні на теренах Кіровоградської, Черкаської та Полтавської областей. Партнери проекту - громадська організація «Культурний діалог» (м. Кременчук) та громадська організація «Fly Media» (м. Черкаси).




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!