​Світ професій: Креативний підхід до профорієнтації молоді в Кропивницькому

02.05.19, 14:00

Одним із основних напрямків роботи державної служби зайнятості є проведення професійної орієнтації населення. Профорієнтацією є комплекс заходів, спрямованих на активізацію процесу професійного самовизначення та реалізацію здатності до праці особи, виявлення її здібностей, інтересів, можливостей та інших чинників, що впливають на вибір або зміну професії та виду діяльності. Соціальні послуги з профорієнтації розраховані як на зареєстрованих безробітних, так і на інші категорії населення. Однією з таких категорій є молодь, що навчається у загальноосвітніх школах, професійних та вищих навчальних закладах.

За інформацією Богдана Стояна, заступника директора обласного центру зайнятості, у першому кварталі 2019 року профорієнтаційні послуги в державній службі зайнятості отримали майже 148 тисяч безробітних, з числа молоді, та 380 тисяч осіб, які навчаються. Одним із шляхів надання профорієнтаційних послуг є використання платформи з професійної орієнтації та розвитку кар’єри «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа».

Окрім центрів зайнятості у процесах профорієнтації задіяні інші державні установи, а також неурядові організації. Так, Благодійним фондом «Філія Добра» (керівники дві Крістіни – Белінська та Беркова) розпочато реалізацію соціально-психологічного проекту «Філія Успіху» під гаслами «Мрій! Дивуй! Втілюй!» та «Майбутнє залежить від тебе!». Місія проекту – надання дітям старшого шкільного віку, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, можливості розвивати схильності до тої чи іншої професії, з метою подальшого їх працевлаштування, враховуючи індивідуальні природні здібності.

Перший захід проведено 26 квітня 2019 року. Спікерами заходу стали Єгор Похиленко та Сергій Сліпченко. Захід відбувся у креативному ІТ-просторі KOWO (м. Кропивницький), внаслідок чого темою одного з виступів була «Світ IT-технологій» (спікер – Дмитро Богданов). Активним співорганізатором заходу виступило Головне територіальне управління юстиції, представники якого представили проект «Я маю право!».

«Ознайомившись в мережі Інтернет з анонсом проекту «Філія Успіху», ми не могли пройти осторонь. Буквально за декілька днів до проведення заходу, в телефонному режимі, ми узгодили з керівниками фонду можливість участі у ньому в якості «гостя». І ми не помилились, адже проект має безпосереднє відношення до питань профорієнтації шкільної молоді. Коротко презентувавши учасникам заходу соціальну послугу з профорієнтації, була досягнута домовленість з керівниками благодійного фонду про подальше широке залучення до участі У проекті фахівців з профорієнтації центрів зайнятості», – зазначив Богдан Стоян.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!