Гендерна рівність у сфері праці – ознака правової держави

20.11.19, 13:00

Семінари з тематики гендерної рівності у сфері праці – вже традиційні складові у навчальних програмах районних філій Кіровоградського обласного центру зайнятості. Проводять їх як експерти та експертки центру зайнятості, так і залучені фахівці, зокрема із Бюро правової допомоги.

Зокрема, ми дізналися, що цими днями
у Вільшанці відбувся семінар, учасники та учасниці якого познайомилися із принциповими засадами гендерної політики у сфері праці, а також основними положеннями Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок».

Крім того, розглядались такі питання, як формування уявлень про «гендер» і «гендерні стереотипи» та їх вплив на можливості працевлаштування, зроблено акцент на підвищенні відповідальності учасників перед собою та своєю сім'єю.

Про ситуацію на ринку праці та послуги служби зайнятості зокрема жінкам розповіла провідна фахівчиня із питань зайнятості Жанна Ступаченко. Також мова йшла про становище на ринку праці жінок, у т. ч. передпенсійного віку та з числа молоді. Слухачі та слухачки отримали поради як уникнути типових помилок при пошуці роботи та досягти професійного успіху. Вони висловили свою точку зору стосовно гендерної дискримінації на роботі й отримали вичерпні відповіді на всі питання.

Нагадаємо, що система безоплатної правової допомоги в Україні спрямована і на встановлення гендерної рівності у нашій державі. Громадяни можуть отримувати тут інформацію та допомогу у захисту своїх прав, безоплатну правову допомогу, у тому числі у питаннях, пов'язаних із гендерною дискримінацією.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!