Чи легко бути жінкою в сучасному світі

15.12.19, 16:00

Якою є сучасна жінка? Чи легко бути жінкою в сучасному світі? – на ці та інші питання шукали відповіді учасниці клубу «Успішна жінка», засідання якого відбулося у Новоукраїнській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Алла Калич, провідна фахівчиня з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, ознайомила присутніх з ефективними прийомами спілкування, у т.ч. під час співбесіди з роботодавцем. Адже уміння показати себе, справити гарне враження, презентувати свої особистісні та професійні якості – запорука вдалого працевлаштування та майбутнього успіху.

На практичному занятті, за допомогою вправ «Гра в імена», «Дарую своє місце іншому», «Який Ви актор», учасниці клубу закріпили отриману інформацію. Виконуючи вправи жінки змогли побачити себе зі сторони, навчитися навичкам самопрезентації та правильно ставити перед собою життєві цілі.

До заходу долучилася головна спеціалістка Новоукраїнського бюро правової допомоги Олена Авгостюк. Вона зупинилась на проблемі домашнього насилля. Фахівчиня зазначила, що з 25 листопада по 10 грудня в Україні проходила Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». У її рамках проводились різнопланові заходи, метою яких було привернення уваги громадськості до проблем домашнього насильства та торгівлі людьми, що є грубим порушенням прав людини.

«Б’є мене милий, б’є чорнобривий, я з під ліжка виглядаю: «Ой, який красивий», – у цих рядках народної української пісні, криється сумнозвісна реальність для близько 1,8 мільйонів українських жінок», – цими словами коментує сумну статистику пані Авгостюк. Вона зазначила, що насильство не може бути нормою життя, йому немає виправдання, і саме жінка повинна перестати його приймати.

Олена Авгостюк зупинилась на окремих положеннях чинного законодавства, які визначають правові і організаційні основи попередження насильства в сім'ї, розповіла органи та установи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї.

Зі слів жінок, які взяли участь у заході, вони отримали багато нової корисної інформації, яка допоможе їм визначити життєві цілі, перевірити свою самооцінку та отримати заряд позитивної енергії від спілкування



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!