​Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень

19.01.20, 16:00

«Асоціація Політичних Наук» розпочинає проєкт, направлений на покращення комунікації громади області з народними депутатами, які були обрані на одномандатних округах Кіровоградщини.

«Парламентські вибори 2019 року призвели до оновлення Парламенту на 70%. Разом з тим, більшість депутатів, які обрались по мажоритарним округам, вперше стикнулись з політикою, необхідністю спілкування з виборцями, звітуванням та законодавчою роботою. Це перша проблема, яку покликаний вирішити наш проект. Ще однією, але не менш важливою проблемою, є відсутність розуміння повноважень та компетенції народних обранців у абсолютної більшості виборців Кіровоградської області», – пояснює актуальність проєкту його керівник та голова Асоціації Політичних Наук Дмитро Сінченко.

В рамках проєкту планується допомогти депутатам від Кіровоградщини провести перше якісне публічне звітування перед своїми виборцями; провести навчання для помічників народних депутатів, які працюють в громадських приймальнях; створити аналітичний центр, який займатиметься аналізом законодавчих ініціатив та проведенням відкритих обговорень запропонованих новацій з зацікавленими групами громадян. Ще однією активністю стане випуск інформаційних плакатів, в яких детально розповідатиметься про повноваження депутатів Верховної Ради.

«Ми стикаємось з тим, що люди не знають, які повноваження належать до компетенції Президента, Уряду, депутатів Верховної Ради, місцевих органів самоврядування. Це призводить до того, що левова частка звернень у громадські приймальні парламентарів стосується прибудинкових територій, ремонтів дахів, субсидій і матеріальної допомоги. А це зовсім не та інстанція, яка може вирішувати ці питання. Через банальну низьку правову свідомість громадян виникає дві проблеми: затягування з вирішенням питань, а також навантаження народних депутатів не властивими їм повноваженнями. Саме тому ми вирішили присвятити частину нашого проекту просвітницькій роботі з населенням» - розповіла Юлія Бочарова-Туз, аналітик проєкту.

За словами Дмитра Сінченка, значна увага буде приділена і висвітленню законодавчої роботи депутатів у ЗМІ. За проектом планується підготовка та оприлюднення інформаційно-аналітичних статей про найбільш актуальні законопроекти, а також про позиції стосовно цих законопроектів від зацікавлених груп громадян.

Проєкт «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень» триватиме до кінця травня. Він реалізується в межах Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

Прес-служба «АПН»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!