Робоча група вивчатиме створення “шелтеру” у Кропивницькому

19.01.20, 14:00
Авторка фото - Олена Карпенко
Авторка фото - Олена Карпенко

Спеціальна робоча група працюватиме над вивченням питання створення у Кропивницькому Центру надання допомоги жертвам домашнього насилля (“шелтеру”). Вона створена розпорядженням міського голови № 153 від 26.12.19 і розпочала свою роботу вже сьогодні, 17 січня.

Очолила робочу групу заступниця міського голови Наталія Дзюба. До її складу увійшли посадовці та депутати Міської ради міста Кропивницького, а також представниці громадських організацій, які працюють у сфері протидії насиллю та дотриманню гендерних прав, серед яких і очільниця Кіровоградської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення», координаторка проєкту «Європейська хартія рівності в дії» Алла Волошина.

“Створення Центру надання допомоги жертвам домашнього насильства є одним пунктів резолюції протидії домашнього насильства, що була прийнята під час круглого столу ще в листопаді. Це питання вкрай актуальне сьогодні і добре, що є в Кропивницькому є політична воля по його формуванню. Аналізуючи ситуацію із домашнім насиллям під час написання Гендерного портрету міста, експертки нашої організації бачать, як у прогресії зростає кількість постраждалих”, - говорить Алла Волошина.

На першому засіданні робочої групи були чітко окреслені кроки по запуску в роботу Центру уже найближчим часом.

Зауважимо, ґендерна рівність - один із напрямків роботи осередку ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» на Кіровоградщині . У рамках проєкту "Європейська Хартія рівності жінок і чоловіків у житті громади міста Кропивницького в дії» організація працює над написанням Ґендерного портрету м. Кропивницький, що міститиме аналіз поточної ситуації із втіленням регіональної ґендерної політики, визначатиме пріоритетні напрямки впровадження Хартії, а також план дій міста у цих напрямках.

Ця ініціатива втілюється у партнерстві з Міжфракційним депутатським об'єднанням «Рівні можливості» та Виконавчим комітетом Кропивницької міської ради за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримала спільну діяльність Асоціації міст України (АМУ) та проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), що впроваджує в Україні Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!