Цифрові ключі дозволять клієнтам банку вільно користуватися держпослугами зі смартфонів

02.02.20, 16:00

ПриватБанк та його акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК) отримали Атестат відповідності системи захисту інформації від Держспецзв’язку (Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України). Як зазначили в банку, сертифікація сервісу є передостаннім етапом запуску принципово нової для України технології хмарного кваліфікованого електронного підпису для громадян, яку планують запровадити вже в 1 кварталі 2020 року.

"Отримання атестату завершує комплекс робіт зі створення унікальної системи дистанційного доступу до ключів КЕП через smart-пристрої, - зазначив член правління ПриватБанку Андрій Гриценюк. - Новий сервіс дозволяє відмовитися від необхідності фізичної присутності для отримання електронного підпису, носіння та зберігання секретних ключів на токенах чи smart-картах, а також є універсальним рішенням, що виключає проблему сумісності пристроїв, операційних систем, платформ, мов розробки і середовищ використання”.

Запуск хмарного електронного підпису з безпечним доступом до особистого ключа через мобільний застосунок у смартфоні (Smart-ID) суттєво спростить користування е-послугами, підписання документів за допомогою будь-якого смарт-пристрою та значно розширить можливості додатку державних послуг “ДІЯ”, порталу https://id.gov.ua і систем онлайн банкінгу. При цьому для 22 мільйонів клієнтів банку користування сервісом буде цілком безкоштовним.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!