Ювілейний Всеукраїнський відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі відбувся!

26.04.20, 12:00

XXV Всеукраїнський відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості присвячений Всесвітньому Дню Землі, який проходив у форматі онлайн 21 – 24 квітня 2020 року у місті Кропивницькому, що на Кіровоградщині, відбувся.

25 років. За цей час змінювалися теми та формати фестивалю, але незмінними залишалися атмосфера та актуальність піднятих проблем. Тема цьогорічного фестивалю – «Сучасна Україна моїми очима».

Україна... Думки про сучасне проймають до мурашок, змушують думати, відчувати, розуміти, діяти. Мрії про майбутнє надихають, спонукають не залишатись байдужими і йти до своєї мети!

Під час фестивальної програми широкому колу глядачів були представлені віртуальна виставка творчих робіт учасників конкурсної програми номінації «Образотворче мистецтво» (https://youtu.be/aI6JycNzp_A) та панорама виступів хореографічних колективів – учасників номінації «Хореографічне мистецтво» (https://youtu.be/ZZU0fYVUgiE).

Протягом 4-х фестивальних днів у режимі онлайн відбувалася конкурсна програма у номінації «Громадська думка». Близько 50 молодих лідерів із 3-х областей України, які обговорювали сучасні проблеми, актуальні для українського суспільства — система протидії корупції, діджиталізація та етичне лідерство, у тематичних лабораторіях номінації демонстрували свою ерудицію, активну життєву позицію та прагненням змінити Україну на краще. Учасники фестивалю долучилися також до творчої майстерні «Світ, який я створюю», яка пройшла у формі online-квесту.

Кожен фестиваль із 24-х попередніх мав свою родзинку. Головною на XXV ювілейному фестивалі стала конкурсна програма, під час якої більше ніж 500 юнаків та дівчат із 12 областей України та Республіки Польща змагалися за право стати переможцями, демонструючи професійну майстерність, таланти, неповторні особисті якості.

Професійне журі у кожній номінації оголосило переможців. На церемоніях відкриття та закриття учасників фестивалю вітали: Волинець Тетяна Григорівна – заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, Шкура Геннадій Анатолійович – директор Українського Державного Центру позашкільної освіти, Биковська Олена Володимирівна – доктор педагогічних наук, професор, президент міжнародної асоціації позашкільної освіти національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, голова Громадської ради при Державній службі якості освіти України, Заслужений діяч науки і техніки України, Шатна Лідія Францівна – заступник начальника управління освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, директор Кіровоградського обласного ЦДЮТ Суркова Ганна Павлівна.

Почесні гості відзначили високий рівень організації та проведення ювілейного фестивалю в нових умовах і викликах та відзначили його соціальну спрямованість та надзвичайно важливу в умовах сьогодення його мету – формування життєвих цінностей його учасників.

Закриваючи ювілейний, XXV Всеукраїнський відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі, Ганна Суркова презентувала тему наступного, XXVI фестивалю: «Здоров’я людства – спільна відповідальність».

Тож, XXVI Всеукраїнський відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі, відбудеться у квітні 2021 року. А його формат визначить час.

текст - Крістіна Кисельова, фахівець по зв’язкам з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!