Вступна кампанія-2021: Якими будуть вимоги до майбутніх абітурієнтів ДНМУ

04.01.21, 12:53

Цього року дещо змінилися правила прийому до медичних вищих навчальних закладів. Оскільки, через карантин, вузи не проводять Дні відкритих дверей, просимо звернути увагу на цю новину тим, хто планує навчатися на медика.

Декан другого медичного факультету Донецького національного медичного університету (ДНМУ), кандидат медичних наук Петро Сидоренко розповів про вимоги до вступників у ДонМЕД, котрий працює у Кропивницькому, та інші медичні університети у 2021 році.

Як зазначив Петро Сидоренко, під час нової вступної кампанії прийматимуть сертифікати ЗНО з української мови, другого конкурсного предмету математики, а також третього конкурсного предмету - біології, хімії чи фізики на вибір. При цьому іспит з української літератури вступникам до медичних закладів вищої освіти складати не потрібно.

Наголосимо, що у 2021 році математика стала обов'язковим предметом. Раніше другий конкурсний предмет абітурієнти могли обирати між математикою та фізикою. Прохідний бал з двох конкурсних предметів встановлений не нижче 150.

Змінені вимоги і до вступників на базі освітнього рівня молодшого спеціаліста. Якщо раніше випускники медичних коледжів складали один фаховий іспит, то у 2021 році вони складають ЗНО з української мови та математики. «Важливо те, що сертифікати ЗНО, які мають молодші спеціалісти за 2018, 2019 та 2020 рік також дійсні. Приймаються і сертифікати за 2021 рік», – повідомив декан МФ №2, наголосивши, що вже зараз необхідно готуватися до ЗНО з математики. Можна також спробувати свої сили на пробному тестуванні з цього предмету.

У Краматорську працює медичний, стоматологічний та фармацевтичний факультет, а також новий факультет публічного управління та адмінстрування. На Кіровоградщині навчаються на медичному та стоматологічному факультетах. Випускник отримує спеціальність лікаря загальної практики, а вже під час інтернатури обирає свою спеціалізацію.

Петро Іванович повідомив, що ДНМУ як ВНЗ-переселенець має більше державних місць, тож студенти мають змогу отримувати стипендію. З 443 студентів 63% навчаються на державній формі. Таких можливостей немає у медичних університетах, що розташовані в мегаполісах. Позитивним моментом є і приміщення, що надані обласною владою у Кропивницькому. З третього курсу навчання майбутніх лікарів триває на базах клінічної практики, яких в обласному центрі 13.

«У матеріальному плані ми маємо всі будівлі. Університет допоміг з мультимедійною технікою, фантомами та муляжами. Наступного року заплановано створити центр симуляційної медицини», - розповів Петро Сидоренко про плани на навчальний рік 2021/2022.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!