Влада і громада працює задля зниження рівня злочинності у Кропивницькому

31.01.21, 12:00

Умовно засуджені, які перебувають на обліку в Кропивницькому міському відділі філії державної установи «Центр пробації», другий рік поспіль отримують послуги соціальної профілактики від благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький».

Директор Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї дітей і молоді Олег Краснокутський зазначив, що підхід «рівний рівному», який використовує неурядова організація під час надання послуг, швидше формує довіру клієнтів та робить цей сервіс ефективним. Також за рахунок закупівлі соціальних послуг вдається раціональніше використовувати кошти за рахунок економії на адміністративних витратах закладу.

- Якщо говорити мовою цифр, то 168 осіб пройшли тест на ВІЛ (у 6 осіб виявили ВІЛ), пройшли скринінг для перевірки на туберкульоз (у 9 клієнтів є підозра на туберкульоз) та отримали консультації щодо профілактики та протидії поширенню соціально-значущих захворювань. Протестувались на вірусний гепатит С – 35 осіб (у 18 виявили ВГС). Ми також перенаправили 43 наркозалежних отримувачів послуг до проходження програм реабілітації, програм замісної підтримувальної терапії, Центрів для наркозалежних. У 2020 році вперше розпочато роботу щодо відновлення паспортів клієнтам пробації, завдяки чому 8 клієнтам пробації відновлено паспорт. Це надзвичайно важливо для соціалізації клієнтів пробації, бо паспорт необхідний для працевлаштування, отримання соціальних послуг, субсидій, пільг, медичної допомоги, тощо, - зазначив виконавчий директор БО «100 відсотків життя. Кропивницький» Костянтин Данильченко.

Микола Гудима, старший інспектор філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області розповів про ефективність такої співпраці та важливість об’єднання зусиль. Завдяки цьому суб’єкти пробації отримують комплексніші послуги і як наслідок – це підвищує дієвість зусиль щодо попередження повторного вчинення злочинів, їх соціалізації. Тому це вклад у безпеку міста та містян.

Кропивницька міська рада торік виділила кошти на вищезгадані послуги та за результатами відкритої конкурсної закупівлі через систему державних закупівель Prozorro Кропивницьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді на суму 86667,91 грн. закуплено на період з 09.06.2020 року по 31.12.2020 року послуги соціальної профілактики для 168 осіб, які опинились у складних життєвих обставинах з числа осіб, які перебувають на обліку в Кропивницькому міському відділі філії ДУ «Центр пробації» у БО «100 відсотків життя. Кропивницький».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!