​Шаримо толерантність: Разом з фондом «Гендер Зед» продовжуємо навчати спільноту у Кропивницькому толерантності

19.05.21, 16:57

Мабуть, ви вже неодноразово чули, що слово має неабиякий вплив на суспільство. Отримуючи певну інформацію, ми сприймаємо не лише факти, а й те, хто це сказав. І буває, що одне-єдине некоректно вжите слово (наприклад, «гомосексуаліст» замість «гомосексуал») може підштовхнути людину пристати до тієї чи іншої думки.

Кажуть, щоб споживати інформацію об’єктивно, необхідно навчитися медіаграмотності. Але це вдається далеко не кожному, тому громадська організація «Турбота» за підтримки фонду «Гендер Зед» із міста Запоріжжя вирішила бути за крок попереду – і взялися навчати городян, які мають вплив на формування громадської думки. Це і блогери, і громадські активісти, і журналісти, і вчителі.

Сьогодні відбулося навчання у партнерстві із відділом освіти Кропивницької міської ради з теми протидії мові ворожнечі, гендерної рівності та толерантності. І хоча нестабільна епідеміологічна ситуація та карантинні обмеження змушують еластичніше підходити до організації масових заходів, у Гончаренко центрі зібралося півтора десятка людей, котрі довідалися вичерпну інформацію стосовно ЛГБТ, сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності (СОГІ), обговорили стереотипи та міфи, зосередилися на коректній лексиці та етичних нормах у висловлюванні.

Навчання було здійснене за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Пропонуємо вам слідкувати за анонсами – подібні навчання ще будуть проводитися у Кропивницькому найближчим часом.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!