Фактчек років Незалежності

20.10.21, 12:00

Головна книгозбірня Кропивницького та області отримала в дар збірку історико-публіцистичних статей «30 років Незалежності» авторства журналістів газети Верховної Ради України «Голос України».

Рік журналісти видання готували 30 глав, присвячених відповідним подіям життя нової держави. Представив книгу власкор «Голосу України» Петро Мельник. Він працював над главою про 2009 рік. Рік був дуже важкий.

За словами Петра Мельника, єдиною цензурою, яка була, це була власна самоцензура.

«Тут немає оціночних суджень, коментарів науковців чи істориків, які б впливали на думку журналістів. Ми зібрали весь фактаж за ці роки, який, можливо, не зовсім був приємним деяким персоналіям зокрема і країні загалом. Він такий, який є. В цьому примірнику зібрані 30 років – поганих, гарних, різних», - зазначив голова обласної організації НСЖУ.

В різні часи дописувачами «Голосу України» були журналісти Руслана Сорока, Олег Бондар, Федір Шепель, Володимир Поліщук, Віктор Іщенко та інші журналісти і журналістки Кіровоградщини.

В планах «Голосу України» - створення збірки, яка б розповідала про життя кожного регіону нашої країни протягом 30 років незалежності.

Тираж книги«30 років Незалежності» складає лише 500 екземплярів. Тобто видання вже стало бібліографічною рідкістю. В області їх три, один можна почитати в бібліотеці імені Дмитра Чижевського.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!