​Харчі на фронт: Годуємо патріотів!

15.03.22, 10:08
автор фото - Юрій Солтик
автор фото - Юрій Солтик

Вже два тижні, з ранку і до ночі, понад двісті хлопців та дівчат у Кропивницькому готують для української армії борщі та супи швидкого приготування. Спільнота «Годуємо патріотів» працює на базі «Гончаренко Центр Кропивницький», і минулих вихідних тут зібралися понад тридцять господарів та господинь, щоб фасувати сухі суміші, підготовлені заздалегідь у себе вдома.

Як розповіла журналістам «України-Центр» одна з координаторок проекту Олена Коряк, є велика потреба у сушарках для овочів та фруктів. «Ми робимо таку їжу, яку можна швидко приготувати в польових складних умовах». Якщо у кого вдома є сушарки, люди можуть сушити овочі та фрукти, і передавати їх на фасування. Приєднатися до спільноти можна у Телеграмі – https://t.me/+J_aRaQrw4rYxMTgy – і тут дізнатися про графік роботи, отримати поради.

автор фото - Юрій Солтик
автор фото - Юрій Солтик
Ще одна потреба – це крупи у вигляді пластівців (виключення – вівсяні пластівці, вони не потрібні). Перші страви з таких круп готуються швидко, це є важливим в умовах війни. Якщо у кого є молоті на пластівці горох, рис, гречка та інші крупи – приєднуйтесь до Телеграм-групи, і вам скажуть, куди їх привезти, або передати.

«Ці сухі борщі та супи ми готуємо виключно для Збройних сил України. Тероборону забезпечує міська та обласна влада, ми працюємо на армію. Зараз шукаємо по районах Кіровоградської області будь-яку мелену крупу, січку, пластівці. Звернулися до Новоукраїнського комбінату хлібопродуктів – там немає. Люди, допомагайте», – каже Олена Коряк.

Також кожен і кожна може підтримати спільноту фінансово - будь-які пожертви кидайте на картку 4149629384508081 (отримувачка - Бур'яненко Олександра Ігорівна).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!