​«Слово і зображення» Юрія та Лариси Лебедєвих

30.05.22, 14:00

Багаторічна дружба та плідна співпраця поєднує фотохудожників і мандрівників Юрія та Ларису Лебедєвих з відділом мистецтв бібліотеки Чижевського.

Культурна спільнота Кропивницького добре знає допитливих життєлюбів Лебедєвих та їх просвітницькі проєкти, більшість з яких проходили в стінах головної книгозбірні області.

Прізвище цієї креативної пари для любителів фотомистецтва, подорожей та цікавих розповідей вже давно стало відомим брендом зі знаком якості. Все, що роблять Лебедєви, викликає подив, захоплення і заслуговує на пошану і визнання, а зустрічі з ними завжди обіцяють бути цікавими і пізнавальними.

Цього разу подружжя презентувало унікальний фотоальбомом «Слово і зображення», до якого увійшли сто світлин, зроблених у різні роки та в різних куточках земної кулі. Більшість з них належить Юрію Васильовичу, який зумів у цифровому форматі відтворити не тільки зображення, а й думку, відчуття, настрій. Це властиво тільки професіоналам високого гатунку. Недарма він є володарем престижних нагород на численних вітчизняних та міжнародних фотоконкурсах.

До фотоальбому також увійшли і роботи Лариси Вадимівни, яка до того ж є музою, порадницею, помічницею та однодумницею пана Юрія. У творчому тандемі вона віддає перевагу збору інформації про країни, про звичаї та побут народів світу. Згадайте її «Колоритні мандрівочки», які збирають все більше й більше шанувальників цікавих розповідей про подорожі до різних країн Європи, Азії, Африки. Кожного разу дивуєшся їх ерудиції, умінню представляти матеріали на високому науковому рівні.

Гортаючи сторінки фотоальбому, ми разом з Ларисою та Юрієм Лебедєвими здійснили віртуальну подорож до Ісландії, Сицилії, Греції, Вірменії, Грузії, Мороко, Швейцарії, Норвегії, побачили мальовничі куточки цих країн, доторкнулися до таїни життя нашої планети.

Родзинкою видання стало те, що до кожної світлини підібрані віршовані рядки знаних поетів. У черговий раз Лебедєвим вдалося приємно вразити усіх знанням кращих зразків світової поезії та прекрасним смаком у підборі фотографій та віршів до них. Ще одним здивуванням стало те, що Юрій Васильович сам пише вірші і є прекрасним перекладачем на українську поетичних творів Вільяма Шекспіра, Бориса Пастернака, Йосипа Бродського, Юрія Левітанського.

Учасників презентації чекав сюрприз: в лотерею були розіграні десять світлин Юрія Лебедєва та один примірник фотоальбому «Слово і зображення».

Завершилася презентація привітаннями від друзів і колег, які прийшли до одностайної думки: фотоальбом «Слово і зображення» є знаковою подією в культурному житті нашого міста та увійде в історію вітчизняного фотомистецтва як зразок високого професіоналізму. Альбом можна переглянути у відділі мистецтв.

Катерина Лісняк, відділ мистецтв.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!